BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gezond en Welzijn   >  Verschillende opties op het gebied van zorgverzekeringen

Word je binnenkort 18 jaar en ben je nog op zoek naar een zorgverzekering? Of wil je overstappen naar een andere zorgverzekeraar? Dan is het belangrijk om je te verdiepen in de mogelijkheden. Je moet namelijk een aantal keuzes maken voordat je een zorgverzekering af kunt sluiten. De meeste mensen nemen hier alleen niet de tijd voor. Het gevolg hiervan is dat zij mogelijk spijt krijgen van de zorgverzekering die zij afsluiten. Dit wil jij uiteraard voorkomen.

In dit artikel vertellen wij je hier wat de verschillende opties zijn op het gebied van zorgverzekeringen. Hierdoor lukt het jou vast en zeker om de beste zorgverzekering te vinden.

De verplichte basisverzekering
Wie een zorgverzekering af wil sluiten, kan niet om de basisverzekering heen. Iedereen die in Nederland woont of werkt en 18 jaar of ouder is, is namelijk bij wet verplicht om deze verzekering af te sluiten. Deze verzekering voorkomt dat je zelf opdraait voor medisch noodzakelijke kosten. Waar je allemaal voor verzekerd bent als je de basisverzekering afsluit? Wij zetten hieronder een aantal zaken op een rijtje:

– voorgeschreven medicijnen
– bezoekjes aan de huisarts
– behandeling in het ziekenhuis
– kraamzorg
– verloskundige hulp
– zorg voor kinderen tot 18 jaar
– de tandarts tot 18 jaar

De inhoud van de basisverzekering kan veranderen. Dit ligt niet aan de verzekeraars, maar aan de overheid. In Nederland bepaalt de overheid namelijk wat er allemaal in het basispakket zit. Wil jij je alleen verzekeren voor de basiszorg? Dan maakt het qua inhoud dus niet uit waar je deze verzekering afsluit. Alhoewel de inhoud overal hetzelfde is, geldt dit niet voor de premie. Hier kunnen namelijk grote verschillen in zitten. Maak daarom altijd eerst een vergelijking voordat je een basisverzekering afsluit.

Aanvullende verzekering
Bepaalde zaken worden niet vergoed door de basisverzekering. De tandarts en fysiotherapie zijn hier de bekendste voorbeelden van. Ga je bijvoorbeeld ieder jaar één of twee keer voor controle naar de tandarts en heb je alleen de basisverzekering afgesloten? Dan betaal je de kosten voor deze behandeling zelf. Omdat de prijs behoorlijk op kan lopen, is dit niet altijd wenselijk.

Het is mogelijk om de basisverzekering uit te breiden met één of meerdere aanvullende verzekeringen. Je kunt dan dat deel van de (aanvullende) verzekering aanschaffen waartoe een sterke behoefte of noodzaak bestaat. Net zoals een tandartsverzekering. Doordat de dekking van aanvullende verzekeringen verschillen per verzekeraar, is het verstandig om een vergelijking te maken voordat je de knoop doorhakt.

Heb je geen noodzaak of sterke behoefte aan andere behandelingen? Dan is een basisverzekering genoeg en is een aanvullende verzekering niet nodig.

Zorgverzekering voor jongeren en studenten
De meeste Nederlandse jongeren en studenten hebben het financieel gezien niet al te breed. Toch moeten zij vanaf hun 18e levensjaar een zorgverzekering afsluiten. Om ervoor te zorgen dat zij zich goed verzekeren, bieden de meeste verzekeraars speciale verzekeringen voor jongeren en studenten aan. Hiermee zijn jongeren en studenten volgens de wet verzekerd, maar betalen ze wel een lagere premie dan wanneer ze de reguliere basisverzekering afsluiten. Deze verzekering kun je vaak tot je 25e levensjaar afsluiten. Ben je nog geen 25? Maak hier dan dankbaar gebruik van en sluit een speciale verzekering voor jongeren of studenten af. Hierdoor kun je onderaan de streep namelijk flink wat geld besparen.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts