BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Verschillende soorten sushi: welke zijn er?

Sushi is de afgelopen jaren immens populair geworden. Niet alleen is de combinatie van vis en rijst erg lekker, het is ook nog eens erg gezond. Bij sushi wordt namelijk vaak gewerkt met vette vis, en vooral deze vis bevat veel onverzadigde vetzuren, alfa-omega 3-vetzuren en vitamine D.

In rijst komt daarnaast vitamine B voor en nori bevat vitamine B12, alhoewel nog niet helemaal duidelijk is of het menselijk lichaam deze in die vorm wel opneemt. Ondanks de gezonde voedingsstoffen wordt vette vis helaas nog steeds te weinig gegeten.

De van oorsprong Japanse hapjes komen in allerlei vormen voor. In de meeste gevallen gaat het wel om een combinatie van nori (geroosterd zeewier), groente, vis of ei en plakkerige, witte rijst.

Heb jij alle onderstaande soorten al eens geprobeerd?

Maki: de bekendste soort sushi in het Westen. Het wordt gemaakt van zeewier, rijst en een vulling van vis, groenten of ei;
Nigiri: rauwe vis, omelet of rauwe groente op een bedje van rijst;
Gunkan: een nigiri met een opstaande rand van nori die ervoor zorgt dat glibberige of kleine stukjes zoals viskuit op de rijst blijven liggen;
Futomaki: rijst omwikkeld met nori en gevuld met meestal drie ingrediënten zoals gerookte of rauwe zalm, tonijn, komkommer, avocado of omelet.
Hosomaki: smallere rol maki met maar een vulling als ingrediënt.
Temaki: puntzakje van nori met rijst en vulling;
Inside out rolls: een maki waar de vulling binnenin zit met daaromheen de nori en de rijst aan de buitenkant. Bekend voorbeeld is de California maki met (imitatie)krab, avocado, komkommer, mayonaise-achtige saus en oranje viseitjes; en
Sashimi: rauwe vis zoals zalm of tonijn in dunne plakjes gesneden.

welke-sushi-soorten-zijn-er

Lekker gemakkelijk: sushi laten bezorgen

Hoewel het erg leuk is om zelf met een clubje vriendinnen zelf sushi te maken, heb je hier niet altijd voldoende tijd voor. Willen jullie lekker thuis sushi eten, dan kun je het ook laten bezorgen. Dat is mogelijk in de meeste grotere steden, maar zelfs ook al kleinere dorpjes. Zo kun je bijvoorbeeld sushi in Eindhoven laten bezorgen, maar ook in Utrecht, Amsterdam en Groningen.

Om toch voldoende groenten binnen te krijgen is het overigens niet verkeerd om naast sushi ook een salade te eten. Of natuurlijk deze heerlijke sojaboontjes!

Welke sushi soort is jouw favoriet?

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts