BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Vier bijzondere sofa-designs en hun ontwerpers

sofa-design-1

Sofa’s bestaan natuurlijk in vele soorten en maten. Van het oude antieke bankstel bij je oma tot de luxe moderne hoekbank die je buurvrouw heeft staan en alles daar tussenin. Als je zelf op zoek bent naar een bank, maken al die mogelijkheden je keus niet makkelijker.

Wil jij een echte design-bank, dan wordt de keus alweer wat meer beperkt. Zeker als die bank dan ook nog een beetje betaalbaar moet zijn. Sofacompany heeft een eigen ontwerpersteam dat vol enthousiasme de nieuwste Scandinavische en retro sofa’s ontwerpt. Deze vier bijzondere sofa-designs en hun ontwerpers mag je niet missen!

 

1. Cathrine Rudolph: driezitsbank Norma

Harry is een retro sofa met een heel bijzonder tintje. De bank is voorzien van een opvallende rode stof en wijd uitstaande pootjes die sterk doen denken aan de bijzondere designs uit de jaren ’50 en ’60.

Het design is afkomstig van Cathrine Rudolph, een grootmeesteres op het gebied van retro meubilair. Dankzij de zachte rondingen en stevige stof is Norma niet alleen mooi om naar te kijken, maar is de bank ook heerlijk comfortabel.

sofa-design

2. Says Who: sofa Eddie

Het ontwerpersduo Nikolaj en Kasper begint snel bekendheid te krijgen in de ontwerperswereld onder de naam ‘Says Who’. Ze ontwerpen vooral minimalistische en praktische meubels, zoals de veelzijdige sofa Eddie.

Dit design is clean, strak en functioneel, waardoor het in meerdere interieurs past. De bank is niet alleen verkrijgbaar als chaise longue, maar ook als 2-zitsbank, 3-zitsbank en als stoel. Zo past Eddie uitstekend in de Scandinavische woonstijl, maar ook in een moderne of minimalistische inrichting voelt deze bank zich zeker thuis.

sofa-design-2

3. Malene Lillelund: daybed Pippa

Pippa is een bijzondere combinatie van bank en bed. Dit ‘daybed’ is steeds populairder aan het worden. Het is een klein en comfortabel meubel dat vrijwel overal past en ideaal is om even lekker te zitten of een dutje te doen. Ontwerpster Malene Lillelund combineert hiermee de klassieke stijl met een snufje modern en Scandinavisch design. De bedbank is veelzijdig en laat zich in vrijwel elke woonstijl passen.

sofa-design-3

4. Christian Rudolph: twoseat Herman

Ontwerper Christian Rudolph heeft een heel andere stijl in het ontwerpen van zijn meubels dan zijn teamgenoten. Zijn meubels hebben een stoere, mannelijke uitstraling met een vleugje retro. Daardoor zijn ze opvallend, robuust en tegelijkertijd bijzonder comfortabel. De 2-zits banken worden ontworpen met een blik op het verleden, maar ook op de toekomst. Zo ontstaan bijzondere sofa’s die met hun retro uitstraling zelfs iets futuristisch in zich hebben.

sofa-design-4

De retro woonstijl is vooral gericht op de jaren ’50 en ’60. De Scandinavische woonstijl is modern, maar heeft een heel eigen ontwerpstijl en uitstraling. Beide stijlen lijken op het eerste gezicht nauwelijks te combineren. Toch blijken er verrassend veel mogelijkheden om de designs met elkaar in evenwicht te brengen.

Het design-team van Sofacompany toont aan dat deze stijlen zich laten verenigen in prachtige ontwerpen. Zo ontwikkelen zij een prachtige en veelzijdige collectie met de nieuwste en meest bijzondere ontwerpen, waarmee ze echte trendsetters zijn.

In samenwerking met Sofacompany

Comments:

  • 4 maart 2017

    Zo mooi!
    Ik zou een mega grote bankstel willen…
    Zodat men erop kan zitten maar ook de benen erop kan leggen als men wil lezen.

    Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts