BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Europa   >  Vier de lente! Reis met de trein naar Duitsland

Ben je toe aan een korte vakantie en wil je lekker genieten van de lentezon? Kies voor een heerlijke bestemming dicht bij huis en vier de meivakantie in Duitsland! In ons prachtige buurland kun je volop genieten van mooie cultuursteden en een schitterende natuur. Ontdek nu zelf waarom Duitsland de ideale vakantiebestemming is!

Citytrip naar Duitsland
Wist je dat bijna alle grote Duitse steden rechtstreeks of met een overstap met de trein te bereiken zijn? Dit maakt reizen naar Duitsland erg gemakkelijk! Met de NS International bereik je via de intercity vanaf Amsterdam al in 6,5 uur de hoofdstad Berlijn. Een groot voordeel is dat je voor een citytrip niet zelf hoeft te rijden, zodat je volop kunt genieten van jouw vakantie.

Geniet onderweg van het veranderde landschap of lees je favoriete boek. Bovendien is een stedentrip uitermate geschikt om een plaats in een paar dagen goed te leren kennen. Vlak over de grens vind je heerlijke vakantiebestemmingen zoals de kathedraalstad Aken, cultuurstad Stuttgart en München.

Gezellig winkelen
Voor wie van shoppen houdt en voor de verandering ergens anders dan in Nederland op koopjesjacht wil, kan over de grens gaan winkelen. Inkopen doen bij de Oosterburen wordt steeds populairder. Ook niet gek als de prijzen in Duitsland een stuk lager liggen dan in ons landje, Buiten dat zijn de shopsteden ook leuk om te bezoeken wanneer je niet zo van winkelen houdt. Er valt genoeg te zien en te doen in Keulen, Berlijn, Hamburg, Oberhausen, München en Hamburg. Struin door de straten en rust tussendoor uit in een gezellig koffietentje.

Fonkelende meren
Duitsland staat bekend om haar mooie meren, waarvan sommige zelfs middenin de bergen liggen. Middenin de bergen van het Sauerland ligt de Hennesee. Dit fonkelende stuwmeer in de Berghauser baai leent zich perfect voor een verkoelende duik en sightseeing. Strijk neer op het zandstrand of huur een sup board, kano of kajak bij het watersportcentrum en maak een sportief tochtje. Op deze plek kun je op een actieve manier heerlijk tot rust komen.

Fietsen en wandelen
Voor fiets- en wandeltochten heb je in Duitsland volop mogelijkheden om – te voet of per fiets – de mooiste natuurgebieden te verkennen. Zo kun je voor een prachtige natuurbelevenis het Nationalpark Harz ontdekken, waar je mooie granietrotsen en wilde rivieren ziet. Het park ligt in Nedersaksen en Saksen-Anhalt. Je zult voor dit gebied iets langer onderweg zijn, maar het is met de NS makkelijk via Hannover te bereiken.

Houd je meer van cultuur snuiven tijdens jouw fiets- of wandeltocht? Dan kun je tijdens jouw meivakantie allerlei leuke culturele uitstapjes maken, bijvoorbeeld naar de Ravensberg van Bad Sachsa, de historische binnenstad van Quedlinburg en de smalspoorbaan naar ‘de Brocken’.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts