BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Vietnamese loempia’s met kip, mihoen en groenten

Loempia’s zijn een van onze favoriete hapjes. Lekker knapperig van buiten en van binnen gevuld met kip, mihoen en groenten naar keuze. Denk aan wortel, tauge, prei, glasnoedels en natuurlijk goed op smaak gebracht. Dit is niet een recept die geheel traditioneel Vietnamees is, er zijn wat toevoegingen gedaan naar eigen smaak. Mocht je liever traditionele Vietnamese loempia’s maken, dan kun je ingrediënten als o.a. sweet chili saus en ketjap manis weghalen.

Ingrediënten voor 40-60 stuks:

  • 1 pak loempiavellen
  • 2-3 winterwortels, in dunne plakjes
  • 100-125 gr tauge
  • 1 a 1,5 prei, in dunne plakjes
  • 1/4 spitskool, flinterdun (optioneel)
  • 60-100 gr glasnoedels (blauw pakje bij Toko)
  • 1 kipfilet, in grove stukken
  • 1 blokje kipbouillon (kan ook 2)
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • Flinke scheut ketjap manis

Kruiden en specerijen (op eigen smaak bepalen):

  • Kipkruiden
  • Gemberpoeder
  • Uienpoeder
  • Paprikapoeder
  • Kurkuma
  • Sambal / chili vlokken
  • Sweet chili saus
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

Het recept is heel simpel, je hoeft in principe niks te koken. Behalve de kip. Snijd de kip in grove stukken en bak het met de kruiden en specerijen. Pluis vervolgens deze kip in kleine stukjes. Bereid de glasnoedels (mihoen) volgens de verpakking en snijd of knip het vervolgens in stukken. Meng vervolgens de glasnoedels met de kip en gesneden groenten. Breng op smaak met eventueel extra kruiden en wat chilisaus, het bouillonblokje, ketjap manis, zout en peper.

Maak een bloempapje d.m.v. 1 el bloem te mengen met klein beetje water. Leg een loempiavel op je werkblad en bestrijk de randen met het papje. Verdeel een eetlepel kipvulling over de onderkant van het loempiavel. Vouw de zijkanten over de vulling en rol zo de loempia strak op. Herhaal met de resterende loempiavulling en -vellen.

Frituur vervolgens de loempia’s in porties in een pan tot ze goudbruin zijn. Per portie kan het circa 6-7 minuten duren. Laat de loempia’s op keukenpapier uitlekken. Serveer ze vervolgens met sweet chili saus om in te dippen en een lekker warm soepje voor ernaast.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

105 posts

Culinair

163 posts

Fashion

125 posts

Lifestyle

325 posts

Travel

101 posts