BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gezond en Welzijn   >  Vijf goede redenen om vaker de fiets te nemen

Als mensen zijn we tegenwoordig enorm verwend. Dit zorgt er onder meer voor dat we vaak zonder nadenken de auto nemen, zelfs om een boodschap in de buurt te doen. Dat lijkt op het eerste zicht natuurlijk de meest comfortabele optie, maar in de praktijk blijkt de auto nemen vaak helemaal niet de interessantste keuze te zijn, in tegendeel.

Wij hebben dan ook alvast vijf goede redenen voor je uitgezocht waarom het de moeite waard kan zijn om vaker de fiets te nemen! Je ontdekt deze vijf redenen allemaal in dit interessante blogartikel.

Reden 1: Het komt je gezondheid ten goede

Misschien wel de belangrijkste reden om vaker de fiets te nemen is dat het goed is voor de gezondheid. Niet alleen je conditie gaat er op vooruit, daarnaast worden er ook calorieën verbrand. Bovendien adem je tijdens het fietsen heel wat gezonde, frisse lucht in en zal je blootgesteld worden aan zonlicht.

Dit laatste is belangrijk voor de hoeveelheid aan vitamine D in je lichaam. Op deze manier worden sterke botten gerealiseerd en een goede spier- en hersenfunctie gegarandeerd. Daarnaast zou vaker fietsen ook nog eens stressverlagend werken waardoor het uitermate geschikt is voor mensen met een drukke levensstijl!

Reden 2: Je kan er heel wat geld mee besparen

Een bezoek brengen aan een fietsenwinkel om een fiets te kopen zal je in eerste instantie natuurlijk een beetje geld kosten, maar op de middellange tot lange termijn kan je er net heel wat mee besparen. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat je door de fiets te nemen heel wat brandstof uitspaart.

Naast de kosten voor brandstof zal je ook nog eens extra kunnen besparen op de parkeerkosten die je anders voor je auto moet betalen. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, vaker fietsen levert je gegarandeerd (extra) financieel voordeel op!

Reden 3: Je levert een aantrekkelijke bijdrage aan het milieu

De fiets nemen is uiteraard een stuk beter voor het milieu in vergelijking met de auto, de motor of de scooter. Dit heeft alles te maken met het feit dat er tijdens het fietsen geen schadelijke uitlaatgassen vrijkomen in de lucht.

Dit geldt zowel voor een gewone fiets als voor bijvoorbeeld een elektrische damesfiets. Vaker de fiets nemen zorgt er dus voor dat we met z’n allen de hoeveelheid aan uitstoot aanzienlijk kunnen beperken.

Reden 4: Je bent flexibeler dan met de auto

Het nemen van de fiets zorgt er voor dat je veel flexibeler bent dan wanneer je er voor zou kiezen om de auto te nemen. Dit is onder meer het geval omdat je geen parkeerplaats moet vinden en je in principe gewoon overal (op een veilige manier uiteraard) je fiets kan achterlaten.

In het bijzonder wanneer je bestemming zich in een stad bevindt ben je vaak sneller ter plaatse dan wanneer je bent aangewezen op de auto.

Reden 5: Rijden met de fiets is socialer dan de auto nemen

Wist je dat de fiets nemen ook een perfecte sociale bezigheid kan zijn? Trek er gerust eens samen met je partner, je familie of bijvoorbeeld vrienden op uit en ontdek samen de mooiste fietsroutes.

Tijdens het fietsen is het mogelijk om gezellig samen te praten, te lachen en naar elkaars verhalen te luisteren. Samen fietsen kan jullie vriendschap eigenlijk alleen maar ten goede komen!

In samenwerking met Fietsenwinkel.nl

Bron afbeelding: Shutterstock.com – Adam Wasilewski

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts