BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Europa   >  Vijf leuke dingen om te doen in Lissabon

Behalve zon, zee en strand heeft Lissabon nog veel meer te bieden. De prachtige gebouwen, smalle romantische steegjes en hagelwitte stranden zijn werkelijk waar een lust voor het oog.

Er zijn verschillende leuke georganiseerde tours die je kunt volgen om bijvoorbeeld alle verborgen juwelen te ontdekken of lekker een dagje wijn te proeven. Ga je liever zelf op onderzoek uit, zorg dan dat je deze vijf dingen zeker gezien hebt.

Door Alfama wandelen en Castelo de Sao Jorge bezoeken
Het kasteel Castelo de Sao Jorge is een van die hoogtepunten die zeker bezocht moet worden in Lissabon.

Het kasteel ligt op het hoogste punt van de stad en in het midden van een van de meest typische Portugese wijken; Alfama. Zodra je eenmaal boven aan bent gekomen heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Maak een reis met Tram 28
Volgens sommigen is deze trip door de drukte wat overschat, maar als je de kans hebt maak dan zeker een ritje in de tram, een van de meest iconische vervoersmiddelen in Lissabon. De leukste en snelste manier om de stad te verkennen doe je door een ritje te maken met Tram 28.

Deze tram rijdt door smalle straatjes en over steile hellingen door alle historische wijken van Lissabon.

Tip: Met de Lisboa Card krijg je gratis toegang tot 26 attracties en kun je ongelimiteerd reizen met bus, metro en tram.

Bezoek de Miradouro Sao Pedro de Alcantara
Lissabon heeft tal aan prachtige miradouros (ook wel ‘gouden blik’ genoemd) vanuit waar je een onvergetelijk uitzicht hebt over de hele stad. De Miradouro Sao Pedro de Alcantara geeft je een prachtig uitzicht over zowel het oude, als het nieuwe deel van Lissabon.

Het uitzichtpunt zelf is daarbij ook nog eens ontzettend sfeervol met een mooie fontein en een klein park waar je heerlijk kunt wandelen.

Schiet wat plaatjes bij Parque das Nacoes
Het creatieve en moderne terrein van Parque das Nacoes maakt een ongelooflijk toffe foto locatie. Op de muren vind je tal van kleurrijke superhelden en dat maakt de wandeling meer dan waard.

Een stukje moderne creativiteit te midden de oude historische gebouwen van het stadscentrum. Je vind hier ook een prachtig park langs het water waar je even heerlijk kunt ontspannen.

Maak een uitje naar Sintra
Een kleine 40 minuten van Lissabon ligt het adembenemende Sintra. Gevuld met prachtige kastelen, paleizen en landhuizen waan je jezelf werkelijk waar in een sprookjeswereld. Wandel door de tuinen en parken en geniet met volle teugen van dit stukje UNESCO werelderfgoed.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts