BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Vintage vibes: tips voor een retro woonkamer inrichting

Gaat je hart net even wat sneller kloppen van een interieur in een uniek jasje? Dan kan het zomaar zo zijn dat je neigt naar een retro woonkamer. Dit type interieur zorgt vanaf het eerste moment voor erg veel warmte en gezelligheid. Om er zeker van te zijn dat deze stijl optimaal tot zijn recht gaat komen, is het een goed idee om je een keer goed te verdiepen in een retro inrichting. Waar je zoal op kunt letten tijdens het uitzoeken ervan, lees je in dit blog.

Werk met een warm kleurenpallet, zoals geel- en roodtinten
Een van de bekendste elementen van een vintage en retro interieur, is het opvallende kleurgebruik. Werk daarom altijd met een kleurenpalet dat uit warme tinten bestaat. Je kunt daarbij denken aan geel- en roodtinten. Deze kleuren zijn erg goed te combineren met bijvoorbeeld een vitrinekast kopen. Het meubilair komt extra goed tot zijn recht en de kleuren tillen de sfeer van iedere kamer in huis direct naar een hoger niveau.

Investeer in meubelstukken in een donkere houtsoort
Ga je eenmaal aan de slag met het uitzoeken van het meubilair? Bijvoorbeeld omdat een dressoir kopen op je to-do lijstje staat? Dan is het altijd een goed idee om specifiek op zoek te gaan naar items van een donkere kleur hout. Denk daarbij aan het zeer geliefde walnoothout. Dit, in combinatie met bijvoorbeeld hoge pootjes van staal, zorgt voor het ultieme retro gevoel in huis. Om meteen te genieten van net even wat meer eenheid in huis, is het een goed idee om te investeren in een complete collectie, bijvoorbeeld uit een stijlstudio van een woonwinkel. Zo weet je zeker dat je de plank niet mis gaat slaan.

Funky en grappige woonaccessoires zijn de kers op de taart
Ben je voor de volle 100% tevreden met de kleuren in de ruimte en het meubilair dat je uit hebt gezocht? Op het moment dat de basis helemaal in orde is, is het tijd om aan de slag te gaan met het uitzoeken van woonaccessoires. Hier mag je zeker een eigenaardige twist aan geven.

Denk daarbij aan een bijzettafel van spiegelglas, een vaas in een gekke en organische vorm en kandelaars in verschillende kleuren en vormen. Je zorgt voor een persoonlijke touch aan de ruimte en je voegt meteen weer wat meer sfeer toe. Ook voor dit soort accessoires ben je in een woonwinkel aan het juiste adres.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts