BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Reistips   >  Visum vs het ESTA, waarmee naar de US reizen?

Heb je nood aan een visum of ESTA op het ogenblik dat je van plan bent om naar Amerika af te reizen? Het is een vraag die bijzonder veel reizigers zich (terecht) stellen. In principe is het voor Nederlandse en Belgische reizigers zo dat zij geen nood hebben aan een visum.

Zowel voor een vakantie als voor zaken evenals voor een doorreis volstaat het dan ook om de zogenaamde ESTA aan te vragen. Met een dergelijke ESTA is het mogelijk om maximum 90 dagen achtereenvolgend in de US te verblijven.

Wanneer is een visum of ESTA nodig?

In eerste instantie is het dus zo dat Nederlandse en Belgische reizigers steeds de ESTA dienen aan te vragen. Dit geldt echter uitsluitend voor normale verblijven in Amerika. In principe is het zo dat elke persoon die naar Amerika wenst af te reizen en niet over de Amerikaanse nationaliteit beschikt een visum of ESTA nodig heeft.

Welke van beide reistoestemmingen je precies nodig hebt is echter afhankelijk van verschillende factoren. In eerste instantie kan een ESTA aanvragen alleen maar gebeuren door reizigers die minder dan 90 dagen in de US zullen verblijven.

Ben jij dus van plan om langer door Amerika te reizen? Dan zal je alsnog een visum moeten aanvragen. Dit geldt overigens ook voor wanneer je in Amerika wil gaan werken. Een eveneens belangrijke factor om rekening mee te houden is dat je als reiziger toegelaten moet worden op basis van de ‘Immigration and Nationality Act’.

Naast bovenstaande is het eveneens zo dat je nood hebt aan een visum voor jouw reizen naar de Verenigde Staten op het ogenblik dat je gebruik maakt van een luchtvaartmaatschappij of een vervoersbedrijf welke niet is aangesloten bij het ‘Visa Waiver Programma’. Ben je bovendien sinds het jaar 2011 in landen als Iran, Irak, Syrië, Soedan, Jemen, Libië of Somalië geweest? Ook in dat geval zal je moeten vaststellen dat je verplicht een visum moet aanvragen.

Kan een ESTA of visum voor de USA worden geweigerd?

Tot slot spreekt het voor zich dat een visum of ESTA voor de USA geweigerd kunnen worden. Omwille van deze reden is het altijd van belang om deze reistoestemmingen voldoende vroeg aan te vragen. Op het ogenblik dat ze wordt geweigerd beschik je dan namelijk nog over de mogelijkheid om op de weigering te anticiperen. Het kan hierbij gaan om:

  • Gezondheidsredenen;
  • Een mogelijks crimineel verleden van de aanvrager;
  • Veiligheidsredenen;
  • Illegaliteit;
  • Niet de vereiste documenten kunnen voorleggen;
  • Uitgesloten zijn voor het aanvragen van een ESTA of een visum;
  • De toegang tot de USA je in het verleden reeds werd ontzegd;

Bovenstaande zorgt er voor dat je er dus nooit zomaar vanuit mag gaan dat je aanvraag gewoon zal worden geaccepteerd. Sta bovendien ook nog even stil bij bijvoorbeeld de ESTA kosten waarmee je kan worden geconfronteerd. Ondanks het feit dat deze niet buitensporig hoog zijn vormen ze uiteraard wel een kostprijs waar je rekening mee zal willen houden.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts