BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gezond en Welzijn   >  Voel je fit en gezond met behulp van multivitamines

Al jaren worden multivitamines door veel mensen gebruikt als toevoeging op hun voeding. Dit is logisch. Met behulp van multivitamines krijg je namelijk alle vitamine binnen die je nodig hebt om gezond en fit door het leven te gaan.

Deze vitamines krijgen veel mensen niet binnen uit voedsel zoals groente, fruit en vlees. Sterker nog, er zijn maar weinig mensen die zo divers eten dat ze alle vitamines binnen krijgen die nodig zijn om gezond en fit door het leven te gaan.

Multivitamine een goede aanvulling op je voedingspatroon

Er zijn veel verschillende vitamine die je binnen moet krijgen. Veel mensen kunnen alleen met voeding vaak niet alle deze vitamines binnen krijgen. Daarnaast zijn er ook nog groepen mensen die een bepaald dieet volgen. Voor deze mensen is het al helemaal lastig om deze vitamines binnen te krijgen.

Denk bijvoorbeeld aan mensen die geen vlees eten of mensen die graag willen afvallen. Voor deze mensen zijn multivitamine zeker aan te raden. Een voorbeeld daarvan is Vitamine B12, deze vitamine zit vaak enkel alleen in vlees, maar is wel zeer belangrijk om fit en gezond te blijven.

Depressie, vermoeidheid, duizeligheid en concentratiestoornissen kunnen gevolgen zijn van een tekort aan vitamine b12. Vegetariërs moeten dus zeker B12 nemen om deze gezondheidsproblemen te voorkomen.

Aantal vitamine dat nodig is om fit en gezond te blijven

In totaal zijn er 13 vitamines die je binnen moet krijgen. Allereerst zijn er 8 soorten vitamine B. Daarnaast zijn er nog vitamine A, C,D,E en K. Al deze vitamines heb je nodig. Sommige van deze vitamines zijn in water oplosbaar.

Dit zijn de vitamines C en alle vitamines B. Deze vitamines kunnen niet worden opgeslagen in het lichaam zelf. Hierdoor plas je het uit als je een overschot hebt aan een bepaald vitamine.

Andere vitamines zijn oplosbaar in vet. Deze vitamines kunnen wel worden opgeslagen in het lichaam. Dit zijn de vitamines A,D,E en K.

Multivitamine kopen

Er zijn veel bedrijven die multivitamines aanbieden. Zorg ervoor dat je wel kwaliteit koopt. Dit is niet bij elke winkel het geval. Bekijk bijvoorbeeld deze multivitamines van DA.nl. Probeer daarnaast eerst altijd na te gaan of je tekorten hebt. Dit kan je laten controleren bij jouw huisarts.

Wanneer je bijvoorbeeld teveel aan tekorten van vitamines hebt, is het aan te raden om multivitamines te nemen. Multivitamines zijn altijd een aanvulling op jouw dagelijkse voeding, het is dus geen vervanging.

Multivitaminen kunnen dus zeker bijdragen aan een gezond en fit leven. Vaak krijg je de multivitamines niet binnen met je dagelijkse voedingspatroon, wees hiervan bewust. Gezondheidsproblemen zoals een depressie, vermoeidheid en nog veel meer andere problemen kunnen een gevolg zijn van een vitamine tekort.

Dit is alles behalve wenselijk. Kies daarom dus voor het nemen van multivitamines, vooral als je in de risicogroep zit.

In samenwerking met DA

Bron afbeelding: Lallapie/Shutterstock.com

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts