BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Azie   >  Voorbereid op reis naar India: wat moet je weten?

Wanneer je van plan bent om naar een bestemming buiten Europa af te reizen spreekt het voor zich dat je altijd met een aantal extra aandachtspunten rekening dient te houden. Een goede voorbereiding kan er in de praktijk voor zorgen dat je pas echt optimaal van je vakantie kan genieten. Wil jij graag naar India op vakantie, maar wil je niets aan het toeval overlaten? Zorg dan voor een goede voorbereiding en hou zeker rekening met de onderstaande reistips.

 

Regel je visum voor India bij voorkeur op voorhand

Voordat je op vakantie kan vertrekken naar India in Zuid-Azië is het in eerste instantie van belang om een visum aan te vragen. Het aanvragen van het visum kan online gebeuren waardoor de procedure eigenlijk vrij eenvoudig doorlopen kan worden. Houd er rekening mee dat bij aankomst in India je paspoort nog minstens zes maanden geldig moet zijn. Bovendien moeten er (minstens) twee lege visumpagina’s in terug te vinden zijn.

Bron afbeelding: Boris Stroujko / Shutterstock

Controleer welke inentingen er voor jouw reis zijn vereist

De gezondheidssituatie in India is aanzienlijk slechter in vergelijking met deze in Nederland. Omwille van deze reden is het dan ook altijd een vereiste om grondig te controleren welke inentingen er mogelijks zijn vereist voordat je naar India gaat reizen. Ondanks het feit dat het aantal aangewezen inentingen te allen tijde kan veranderen zijn op z’n minst de volgende, onderstaande vaccinaties aan te raden:

  • DTP vaccinatie tegen met name difterie, tetanus en polio;
  • Vaccinatie tegen hepatitis A;
  • Een BMR vaccinatie voor mensen die nog geen mazelen hebben gehad;

Voor een langer verblijf in India kunnen mogelijks ook nog andere vaccinaties vereist zijn. Van zodra je twee weken of langer in India verblijft wordt het bijvoorbeeld ook aangeraden om een vaccinatie tegen buiktyfus te nemen. Controleer hoe dan ook altijd het actuele inentingsadvies voordat je op reis gaat naar India. Zo voorkom je vervelende verrassingen.

Bron afbeelding: Curioso / Shutterstock

Maak je klaar voor een echte cultuurshock

Mensen reizen vaak om kennis te maken met andere culturen en gebruiken. Niet zelden kom je echter terecht in een land waarin er sprake is van een heuse cultuurshock. Dat geldt zeker voor India. Bij aankomst in het land zullen er je meteen een aantal indrukken overvallen:

  • Er heerst een ongelofelijke drukte in de meeste steden in India;
  • De hygiënische omstandigheden zijn er veel minder dan in Nederland;
  • Grote delen van India zijn nog steeds zeer arm;

Om bovenstaande een plaats te kunnen geven en om de impact er van op je vakantie niet al te groot te maken kan het goed doen om je tijdig even terug te trekken op een rustige plaats. Bij wijze van voorbereiding kan je voor vertrek ook even enkele filmpjes over India bekijken. Zo weet je toch al een beetje wat er je precies te wachten zal staan.

 

Bedenk hoe je je gaat verplaatsen in India

Wil je graag meer zien van India dan alleen New Delhi? In dat geval zal je goed moeten nadenken over de manier waarop je je gaat verplaatsen. India is namelijk een gigantisch land en de bezienswaardige steden en gebieden kunnen zomaar op geruime afstand van elkaar liggen. Je verplaatsen met de trein is dan ook wellicht de beste keuze. Ben je dit ook van plan? In dat geval is het aan te raden om je treintickets op voorhand te boeken.

Bron afbeelding: alexreynolds / Shutterstock

Wees waakzaam voor de ‘Delhi Belly’

Ondanks het feit dat India heel wat moois voor haar bezoekers in petto heeft zijn er ook een aantal zaken waar je als reiziger maar beter waakzaam voor bent. Zo is er bijvoorbeeld de gevreesde ‘Delhi Belly’. In eerste instantie mag dit misschien gezellig in de oren klinken, de realiteit is helemaal anders. Nagenoeg alle reizigers die op vakantie gaan naar India worden immers geconfronteerd met maag- en darmproblemen.

Deze zijn het gevolg van niet alleen het warme weer, maar ook de vaak behoorlijk gekruide voedingswaren en een aantal bacteriën waar onze Westerse magen niet tegen bestand zijn. Krijg jij ook af te rekenen met de Delhi Belly en alle vervelende gevolgen die ze met zich meebrengt? Aarzel dan vooral niet om een dokter op te zoeken. Het probleem gaat immers vaak niet zo snel over als in Nederland.

Bron afbeelding: Boris Stroujko / Shutterstock

Denk goed na over je kledingkeuze

India staat algemeen bekend als een vrij conservatief land. In het bijzonder wanneer je er voor kiest om jezelf buiten de toeristische gebieden te begeven is het altijd van belang om goed na te denken over je kledingkeuze. Zoveel mogelijk bedekkende kleding dragen is misschien omwille van het vaak warme weer niet zo fijn, maar het wordt door de locals wel gewaardeerd.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts