BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Reistips   >  Voorbereidingen voor een roadtrip

Er is niets zo leuk als een ietwat spontane roadtrip met je dierbaren. Maar om de pret niet te bederven moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je de juiste voorbereidingen getroffen hebt. Staat er een roadtrip op de planning? Houdt dan rekening met de volgende punten…

 

1. Check je autoverzekering

Kijk allereerst eens even naar je autoverzekering. Vertrek je bijvoorbeeld naar het buitenland, dan is het wel fijn wanneer je ook buitenlanddekking in je polis hebt zitten. En hoe zit het eigenlijk met pechhulp en vervangend vervoer? Allemaal zaken die zomaar eens roet in het eten zouden kunnen gooien. Neem je huidige verzekeraar dus even ook goed onder de loep en klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden van verschillende autoverzekeringen.

2. Check je auto

Heb je een beetje autokennis? Controleer je auto dan even ruim voordat je vertrekt. Controleer het oliepeil, kijk of de banden nog goed zijn en de juiste spanning hebben en vul zaken zoals de ruitenwisservloeistof even aan. Heb je minder autokennis, dan kun je de auto ook even naar de garage brengen voor een korte check. Zo weet je zeker dat de kans dat jij straks met pech aan de kant van de weg staat een stuk kleiner is.

3. Heb je documenten op orde

Een spontane roadtrip is natuurlijk hartstikke tof, maar zorg er wel voor dat je alle benodigde documenten bij de hand hebt. In sommige provincies of landen gelden andere regels en heb je bepaalde documenten nodig. Zo heb je in sommige landen een groene kaart nodig om met je auto de weg op te mogen, en moet je in andere landen weer een speciale verzekering afsluiten.

Zorg dat je dit soort dingen uitzoekt voordat je op pad gaat zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Wat zijn de verkeersregels, wat moet er verplicht aanwezig zijn en is jouw Nederlandse rijbewijs gewoon geldig?

4. Plan je route

Natuurlijk zorg je ervoor dat je naast Google Maps ook een daadwerkelijke kaart met de te rijden route bij je hebt; je weet maar nooit wanneer je jouw GPS signaal verliest. Zorg er daarnaast ook voor dat je de route vooraf vast onderzoekt zodat je weet wat je te wachten staat. Kijk vervolgens meteen even waar je leuke tussenstops wilt maken: gewoon van A naar B reizen kan ontzettend saai zijn, en er is maar genoeg te ontdekken!

5. Maak er een avontuur van

Hoewel je redelijk wat moet voorbereiden kun je de roadtrip zelf gewoon lekker avontuurlijk houden. Kies bijvoorbeeld van te voren een aantal punten waar je wilt stoppen, maar laat de rest van de reis spontaan gebeuren. Ga bijvoorbeeld ter plekke op zoek naar een toffe camping om te overnachten, of bezoek unieke winkeltjes en evenementen die je onderweg tegenkomt.

Bron afbeelding: Maria Savenko / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts