BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gezond en Welzijn   >  Voordelen van een roeitrainer

De tijd dat je voor een goede training genoodzaakt was om een bezoek te brengen aan een fitness ligt ondertussen reeds ver in het verleden. Ook gewoon bij je thuis is het mogelijk om op een efficiënte en veilige manier je lichaam te trainen. Dit kan je onder meer doen met behulp van een roeitrainer. Zeker in combinatie met goede sportvoeding is het mogelijk om uitstekende resultaten te realiseren.

Wil jij graag ook ontdekken welke voordelen er allemaal verbonden zijn aan het gebruik van een roeitrainer? Wij hebben de belangrijkste hieronder alvast even voor je op een rijtje gezet.

Je traint het volledige lichaam
Het eerste voordeel wat meteen ook de belangrijkste reden is waarom zoveel mensen ervoor kiezen om een roeitrainer te gaan gebruiken heeft te maken met het feit dat je in één klap je volledige lichaam kan trainen. Het gaat hierbij dan niet alleen om de kuiten en de bovenbenen, maar ook om de hamstrings en de billen evenals de rug, de buikspieren, de bovenarmen en de schouders. Dit zorgt er niet alleen voor dat je niet genoodzaakt bent om verschillende toestellen te kopen, daarnaast zorgt het er ook voor dat de verschillende spieren in je lichaam goed leren samenwerken. Het spreekt voor zich dat het gelijktijdig trainen van de verschillende spieren je ook tijdswinst oplevert.

Een roeitrainer is goed voor je hart
De roeitrainer wordt in de praktijk ook wel eens bestempeld als een echte cardio knaller. Het lang vasthouden van een bepaald tempo zorgt ervoor dat je hart sneller gaat pompen. Dit kan er op haar beurt dan weer voor zorgen dat de bloedsomloop wordt verbeterd. Regelmatig plaatsnemen op de roeitrainer zorgt ervoor dat je hart gaat wennen aan de belasting. Bovendien zal ze merkbaar efficiënter worden met het rondpompen van je bloed.

Je kan er heel wat calorieën mee verbranden
Een roeitrainer staat er algemeen om bekend een significante bijdrage te kunnen leveren aan het realiseren van gewichtsverlies. Voor elke spier die wordt gebruikt geldt dat ze over een bepaalde hoeveelheid “brandstof” dient te beschikken. Bovendien spreekt het voor zich dat het nog eens extra moeite kost om onze spieren goed op elkaar af te stemmen. Dit alles zorgt er in de praktijk voor dat een half uurtje plaatsnemen op een roeitrainer er al snel voor kan zorgen dat je tot zomaar even 400 calorieën kan verbranden. Wie dus met andere woorden graag constructief aan zijn of haar gewicht wil werken zal kunnen vaststellen dat het aanschaffen van een roeitrainer zeker interessant kan zijn.

De kans op blessures is zeer beperkt
Bij menig aantal verschillende vormen van trainen evenals bij diverse sporten is het zo dat je rekening moet houden met een significant risico op het ontstaan van blessures. Dat is niet het geval wanneer je gebruik gaat maken van een roeitrainer. Bij een goede uitvoering is de kans op blessures dan ook zeer beperkt. Je dient er alleen rekening mee te houden dat je rug recht wordt gehouden tijdens het roeien en dat je constant je buikspieren aanspant. Wanneer je dit doet kan er weinig fout gaan. Let op, een rustige opbouw van de intensiteit is net als bij andere sporten uiteraard vereist.

Bron afbeelding: Dean Drobot / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts