BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Voorkom verhuisstress met deze handige tips

verhuistips-verhuizen-inpakken-hoe

Ga je binnenkort verhuizen en maak je je zorgen over hoe je al je spullen inpakt en weer uitgepakt krijgt? Raak je in de stress van de vele dingen die je nog moet regelen? Dan is dit helemaal niet zo vreemd. Verhuizen is een zeer stressvolle gebeurtenis. Je moet heel veel regelen, spullen inpakken, verplaatsen en weer uitpakken. Bovendien gaat het gewone leven ook nog eens door. Om deze stress wat te voorkomen, hebben wij een aantal handige verhuistips voor je verzameld.

Maak gebruik van een handige checklist
Wist je dat je een hoop verhuisstress voorkomt, door gebruik te maken van een handige checklist? Hierop staat per maand, week en dag vermeld welke punten je niet moet vergeten. Door de checklist ‘verhuizen’ te volgen, weet je precies wat je moet regelen en wanneer je hiermee moet beginnen.

Begin op tijd
Zodra je weet wanneer je gaat verhuizen, kun je al langzaamaan beginnen met inpakken. Je kunt beginnen met de kleine dingen, zoals sieraden, accessoires en spullen die je op dat moment niet gebruikt. Pak elke dag een of meerdere dozen in.

Andere dozen voor de kamers
Pak de kamers afzonderlijk in. Gebruik voor elke kamer weer andere dozen. Dit is superhandig als je de dozen gaat uitpakken in je nieuwe huis. Je kunt deze dan direct uitpakken in de juiste kamer.

Gebruik vuilniszakken voor je kleding
Je bespaart een hoop tijd als je je kledingstukken bij elkaar in een grote, stevige vuilniszak opbergt. Je kunt de kleding dan op de hangertjes laten en zo in de verhuiswagen laden. In je nieuwe woning hang je de kleding dan weer eenvoudig op in de kast.

Pak je servies in met handdoeken
Natuurlijk wil je dat je mooie servies heel in je nieuwe huis aankomt. Wikkel het dan ook in handdoeken. Dit is perfect inpakmateriaal voor borden en kommetjes. Wikkel een handdoek om 2 of 3 borden en tape deze vast met verpakkingstape. Zo neem je je handdoeken ook direct mee en bespaar je weer ruimte in de verhuisdozen.

verhuistips-verhuizen-inpaktips

Sluit flesjes af met folie
Natuurlijk wil je niet dat je spullen onder de bodylotion of shampoo komen te zitten. Sluit flesjes met vloeibaar middel dan ook af met huishoudfolie. Dit kun je doen door een flesje te openen, hier een stuk huishoudfolie over te doen en daarna de dop erop te doen.

Sieraden handig inpakken
Heb je de afgelopen jaren veel sieraden bij elkaar gespaard? Pak deze dan op verschillende manieren in. Zo voorkom je dat ze in de knoop raken tijdens het vervoer. Gebruik ziplockzakjes voor het opbergen van je oorbellen, armbandjes en kettingen. Kleinere oorbellen kun je in pillendoosjes doen. Kettingen raken helemaal snel in de knoop. Voorkom dit en rijg de kettingen door drinkliedjes of wc-rollen. Oorbellen houd je bij elkaar door ze in een stuk karton te prikken.

Vervoer je boeken in rolkoffers
Boeken zijn erg zwaar. Zorg er dan ook voor dat je deze op een makkelijke manier kunt vervoeren. Dit doe je door de boeken in een rolkoffer te plaatsen. Je kunt ze dan eenvoudig naar de verhuiswagen rollen, zonder dat je hiermee je spieren flink belast.

Bescherm je meubels met folie
Natuurlijk wil je dat je meubels zonder krassen in het nieuwe huis terechtkomen. Wikkel kasten en tafels dan ook in met beschermfolie. Bovendien gaan lades en deurtjes dan ook niet ineens open tijdens het verhuizen. Sommige meubels moeten uit elkaar worden gehaald. Doe de schroeven in kleine zakjes, die je weer kunt vastplakken op één van de meubelonderdelen.

Regel een goede verhuiswagen
Je bespaart heel veel tijd door een verhuiswagen te huren, die groot genoeg is om al je spullen in een keer te vervoeren. Zo hoef je alles maar een keer in- en uit te laden en kun je sneller beginnen met het uitpakken van de verhuisdozen. Er zijn diverse modellen verhuiswagens te huur.

In samenwerking met Verhuisbedrijfdraagkracht.nl

Comments:

  • 31 mei 2017

    Goede tips om bij te houden voor een verhuizing.. wij gaan binnenkort verhuizen naar een groter huis dus dit komt goed uit. Ik ben zelf altijd best chaotisch als aankomt op de verhuizing. Ik ga deze tips onthouden.

    Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts