BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Waar moet ik op letten bij het kopen van eetkamerstoelen?

Is de tijd rijp geworden voor het kopen van nieuwe eetkamerstoelen? Wat fijn! Je zoektocht naar de geschikte eetkamerstoelen voor in jouw woning is er echter eentje waarbij je met verschillende zaken rekening zal willen houden. Het spreekt voor zich dat er bij het aanschaffen van eetkamerstoelen vooral wordt gekeken naar het design waarover ze moeten beschikken.

Dat is echter niet het enige waar je rekening mee zal willen houden. Wat namelijk ook te denken van de kwaliteit en duurzaamheid van de stoelen en van de mate aan comfort die ze kunnen bieden? In ieder geval, wil jij er ook zeker van zijn dat je echt de beste eetkamerstoelen zal kopen voor in jouw eetkamer?

Dan is het meer dan de moeite waard om je even te verdiepen in de informatie die is terug te vinden hier op deze pagina!

1.) Over welke afmetingen moeten je eetkamerstoelen beschikken?
In eerste instantie zal je rekening willen houden met de afmetingen waar je eetkamerstoelen over mogen beschikken. Wat dit betreft dient er allereerst te worden gekeken naar de vorm en de afmetingen waar de eettafel over beschikt. Het spreekt voor zich dat je aan een lange, rechthoekige eettafel compleet andere keuzes maakt dan wanneer er sprake is van een ronde eettafel.

Belangrijk is vooral om er voor te zorgen dat de verhouding tussen de tafel enerzijds en het aantal stoelen anderzijds in balans is. Dit betekent, zorg er voor dat er niet teveel stoelen aan de tafel staan, maar ook niet te weinig… simpel toch?!

Tip! Voor een eetkamerstoel geldt dat ze gemiddeld in de breedte ongeveer 60 centimeter nodig heeft. Bij deze breedte wordt er niet alleen rekening gehouden met de breedte van de stoel, maar ook met de ideale afstand onderling van 10 centimeter.

Het spreekt namelijk voor zich dat er ook ruimte is vereist om de stoelen te kunnen verplaatsen. Wanneer we hier rekening mee houden kan er worden gesteld dat een tafel met een lengte van 2 meter ruim voldoende plaats biedt voor drie eetkamerstoelen.

2.) Het comfort van je nieuwe eetkamerstoelen
Eetkamerstoelen worden in de praktijk bijzonder vaak en doorgaans ook relatief intensief gebruikt. Dit zorgt er voor dat het zeker ook belangrijk is om stil te blijven staan bij het comfort dat ze weten te realiseren. Voor wat het comfort betreft zijn er steeds verschillende vragen die gesteld dienen te worden, namelijk:

  • Moeten je eetkamerstoelen voorzien zijn van armleuningen of niet?
  • Uit welk soort materiaal moeten de eetkamerstoelen bestaan?

De bovenstaande keuzes zullen niet alleen mee verantwoordelijk zijn voor de uitstraling van de stoelen, daarnaast zullen ze ook het zitcomfort aanzienlijk beïnvloeden. Let op, kies je er uiteindelijk voor om eetkamerstoelen te kopen die zijn voorzien van armleuningen?

In dat geval is het belangrijk om altijd goed te kijken naar de hoogte waar de tafel over beschikt. Je zal er namelijk wel voor willen zorgen dat de eetkamerstoelen met de armleuningen gewoon netjes onder de tafel geplaatst kunnen worden. Is dat niet mogelijk? Dan spreekt het voor zich dat er nog voldoende ruimte moet zijn rond de tafel en de eetkamerstoelen om vlot voorbij te kunnen lopen.

Welke keuze maak je op vlak van materiaal?
Wat het materiaal betreft waaruit je eetkamerstoel moet bestaan kan er een keuze worden gemaakt tussen een stoel van stof of een exemplaar die is afgewerkt met leer. Voor welke van deze twee mogelijkheden je uiteindelijk zal kiezen is afhankelijk van niet alleen je persoonlijke voorkeur, maar ook van het onderhoudsvriendelijke aspect.

Stoelen die zijn afgewerkt met stof zitten lekker zacht, maar als er iets op wordt gemorst zijn ze net wat minder eenvoudig schoon te maken dan exemplaren van leer. Bovendien staan eetkamerstoelen van leer er om bekend net wat stijlvoller en luxueuzer te ogen.

3.) Verschillende stijlen eetkamerstoelen combineren of niet?
Iedereen heeft het wel al eens meegemaakt, je brengt samen met je partner een bezoek aan een interieurzaak waar jullie allebei een ander type eetkamerstoel mooi vinden. Op het eerste zicht is dat natuurlijk erg vervelend, want wie krijgt nu zijn (of haar) zin?

Wat zou je er van denken mochten we je vertellen dat er eigenlijk geen keuze dient te worden gemaakt? De tijd dat er in elke keuken sprake moest zijn van een honderd procent uniformiteit behoort dan ook reeds lang tot het verleden. Niemand die er tegenwoordig dan ook nog vreemd van op kijkt dat er gebruik wordt gemaakt van verschillende soorten eetkamerstoelen aan dezelfde tafel. Denk bijvoorbeeld aan mooie leren eetkamerstoelen gecombineerd met stoffen stoelen.

Het “mixen en matchen” van verschillende stijlen eetkamerstoelen mag dan wel tot de mogelijkheden behoren, daar staat tegenover dat het wel zorgt voor een iets drukkere uitstraling. Het is dus aan jou om voorafgaand aan het maken van deze keuze te bepalen of je graag zo’n drukkere uitstraling in je keuken wil creëren of je toch eerder de voorkeur geeft aan rust en eenvoud. In het laatste geval spreekt het voor zich dat het aan te raden is om gewoon te kiezen voor een standaard opstelling met dezelfde stoelen.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts