BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Waar moet je op letten bij het kopen van een boxspring?

De boxspring is zonder twijfel één van de populairste slaapsystemen van deze tijd. In het bijzonder het unieke slaapcomfort welke wordt geboden door middel van een boxspring is een uitstekende reden om tot aankoop over te gaan.

Dit comfort wordt gerealiseerd door het feit dat er in principe niet één, maar wel twee matrassen op elkaar worden gelegd. In het geval van een boxspringbed bestaat de bedbodem dan ook uit een gestoffeerde box met veren.

Deze box kenmerkt zich door het feit dat ze over de gehele breedte een mooie veerkracht weet te realiseren. Daarnaast zorgt de aanwezige topmatras bovenop de andere matras voor een prima souplesse waardoor het meest optimale comfort steeds is gegarandeerd.

Wil jij ook graag een boxspring kopen? In dat geval kunnen de tips in dit blogartikel goed van pas komen!

Let op de stevigheid van de boxspring

Het merendeel van de boxsprings die op de markt zijn terug te vinden hebben de mogelijkheid om een lichaamsgewicht te dragen tot wel 120 kilogram.

Dit neemt echter niet weg dat er ook boxspring bedden op de markt zijn terug te vinden waarbij dit maximale gewicht niet wordt gehaald. Goed het gewicht controleren is dan ook een must vooraleer een boxspring te kopen.

Kiezen voor een elektrisch verstelbare boxspring of niet?

Je kan er tegenwoordig bij het kopen van een boxspringbed eveneens voor kiezen om een elektrisch verstelbare boxspring te kopen. Deze brengt verschillende voordelen met zich mee.

Niet alleen is het bij het omhoog zetten van het hoofdeinde eenvoudiger mogelijk om uit bed te stappen, daarnaast kan de spanning op de onderrug worden beperkt door het voeteinde wat omhoog te zetten. Het is bovendien onnodig om te zeggen dat een verstelbaar bed ook zeer geschikt is om in te lezen of tv te kijken.

Welke pootjes kiezen voor je boxspring?

Bij een boxspring kopen is het doorgaans mogelijk om de pootjes zelf uit te kiezen. Je kan wat dit betreft een keuze maken tussen hoge, lage, vierkante, ronde, stalen of houten pootjes, etc. Bij het uitkiezen van de pootjes is het niet alleen belangrijk om rekening te houden met de uitstraling waarover ze beschikken, maar ook met het onderhoud welke is vereist.

Het vereiste onderhoud voor de matrastijk

Op een boxspring is doorgaans een matrastijk of matrashoes terug te vinden. Deze kan vaak zonder probleem worden gewassen. Vooraleer deze in de wasmachine te stoppen is het echter belangrijk om goed te kijken naar het label dat op de matrastijk is terug te vinden.

Bepaalde van deze hoezen dienen namelijk naar de stomerij te worden gebracht. Door je boxspring goed te onderhouden zal je er in ieder geval vele jaren genot van ondervinden.

Emma matras + boxspring review

Een tijdje terug kregen wij de vraag of wij wilden ervaren hoe het is om op een Emma Matras te slapen. Wij kregen zowel het matras als het boxspringbed toegestuurd die tegelijkertijd geleverd werden. De producten werden ook meteen in de slaapkamer gemonteerd. Wij hoefden letterlijk niks te doen, superhandig!

De Emma-matras bestaat uit 3 verschillende lagen die zich aan ieder lichaamstype aanpassen: bovenop een ‘hypersoft’-laag, daaronder een laag traagschuim en onderin een laag koudschuim. De afritsbare matrashoes is gemaakt van vochtregulerend materiaal en is wasbaar. Je kunt er dus zelfs zonder hoeslaken op slapen, maar wij gebruiken er liever toch wel een.

Maar nu de echte vraag: hoe bevalt de Emma Matras en boxspring? Heel goed eigenlijk. De eerste dagen rook hij een beetje chemisch, maar daarom is het belangrijk om het matras te luchten. Je kunt bv. het slaapkamerraam openlaten. Na enkele dagen verdwijnt de geur vanzelf.

De hardheid van het matras vinden wij tussen hard en zacht in zitten, het geeft een prettige ondersteuning in je rug. Daarnaast ziet het bed er modern en super stylish uit! Het matcht goed bij het matras en past in vrijwel elke slaapkamer.

Emma biedt de service “100 nachten proefslapen” zodat klanten 100 dagen de tijd krijgen om te proefslapen. Als het matras daarna toch niet bevalt dan komt Emma het gratis ophalen en krijg je het volledige aankoopbedrag terug. Het matras is verkrijgbaar vanaf € 299 en het boxspringbed vanaf € 899.

Deze blogpost bevat een product dat is opgestuurd door een merk of bedrijf. Dit beïnvloed onze mening echter niet.

post a comment

CATEGORIEËN

Beauty

95 posts

Culinair

130 posts

Fashion

101 posts

Lifestyle

303 posts

Travel

79 posts