BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Waarom een gietvloer een must is in jouw interieur

Je interieur een glow-up geven, is vandaag de dag meer dan alleen een paar kussentjes of wanddecoratie vervangen. Ga liever voor het hele werk om je woonkamer, keuken of thuiswerkplek een compleet nieuwe look te geven. Laat bijvoorbeeld een moderne gietvloer leggen; een esthetisch aantrekkelijke vloer die ontzettend veelzijdig is.

Grote kans dat je wel eens van een gietvloer hebt gehoord, maar dat je geen idee hebt wat voor soort vloer het precies is. In dit artikel vertellen we je daar graag meer over en geven we je een aantal handige tips en tricks voor gietvloeren voor verschillende interieurs, zodat ook jij kunt genieten van een gietvloer thuis.

Wat is een gietvloer precies?
Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vloer of wanneer je zin hebt om het interieur thuis om te gooien, is een gietvloer een heel goed idee. Gietvloeren betreffen vloeren die ook wel bekendstaan als gegoten vloeren of kunststof vloeren. Dat zijn vloeren die in één geheel op een oppervlakte worden gegoten met behulp van vloeibaar kunsthars. Het resultaat is een strakke en egale vloer die volledig naadloos is. Bij andere vloeren, zoals parketvloeren of vloerbedekking, is de vloer vaak niet volledig ‘dicht’. Daarbij krijg je nog te maken met randen die je met plinten af kunt sluiten.

Bij een gietvloer kun je uiteraard ook gebruik maken van plinten wanneer je dat mooi vindt. Het is in ieder geval niet nodig om de vloer naadloos af te laten sluiten. Gietvloeren worden al jaren op maat gemaakt en gebruikt in zowel huizen als meer commerciële ruimtes, zoals winkels en kantoren. De laatste jaren zien we de vloeren door de vele voordelen steeds vaker terug in woonkamers, keukens, slaapkamers en zelfs thuiskantoren. Dat is met het oog op de vele voordelen van een gietvloer helemaal niet gek. Daarbij zijn er veel gietvloeren voor verschillende interieurs te koop.

Voordelen van een gietvloer in huis
Hoewel er diverse voordelen te vinden zijn aan een gietvloer is het grootste voordeel misschien wel het naadloze en strakke ontwerp dat op maat gemaakt kan worden. Omdat er geen sprake is van voegen, naden of kieren heb je een heel mooi strak en glad geheel op de vloer liggen. Deze naadloze elegantie staat heel goed in een modern huis. Andere voordelen zijn onder andere:

1. Eenvoudig schoon te maken: juist omdat gietvloeren zo glad zijn en niet over allerlei kieren en naden beschikken, is het heel gemakkelijk om dit soort vloeren schoon te maken en schoon te houden. Stof, zand en vuil kunnen zich immers minder snel ophopen door de afwezigheid van kieren. Daarbij heb je de vloer zo schoon door de vloer te stofzuigen en te dweilen.

2. Gietvloeren zijn duurzaam: wat ook handig is om te weten, is dat gietvloeren duurzame vloeren zijn. Sterker nog: ze staan er zelfs om bekend dat ze jarenlang mee kunnen gaan, omdat ze zo goed bestand zijn tegen slijtage, krassen en diverse chemische stoffen. Met je investering in een gietvloer draag je dus bij aan een groenere wereld, omdat de kans klein is dat je de vloer binnen aanzienlijke tijd moet vervangen.

3. Lekker warm en comfortabel: gietvloeren zijn harde vloeren, maar dat betekent niet dat ze niet comfortabel aan je voeten voelen. Het materiaal heeft namelijk de neiging om de temperatuur van de omgeving aan te nemen, waardoor zo’n vloer al gauw lekker warm is aan je voeten. Wil je toch wat extra warmte? In dat geval is het goed om te weten dat een gietvloer goed samen kan gaan met vloerverwarming.

4. Gietvloeren zijn geluiddempend: wat ook goed is om te weten, is dat gietvloeren van nature over geluiddempende eigenschappen beschikken. Dat is ideaal in ruimtes zoals woonkamers, slaapkamers en (thuis)werkplekken.

5. Veel keuze in kleur en afwerking: gietvloeren komen in heel veel verschillende soorten kleuren. Ook heb je volop keuze wanneer we het hebben over de afwerking van een vloer. Kies bijvoorbeeld voor een natuurlijke betonlook of ga juist voor een meer monochrome afwerking.

Gietvloeren voor verschillende interieurs: zo kies je
Kort samengevat mogen we wel stellen dat een gietvloer onmisbaar is in de interieurs van nu. Maar: er zijn ontzettend veel verschillende soorten interieur, dus het is belangrijk om te gaan voor een gietvloer die het beste bij jouw smaak en inrichting past. Door de veelzijdigheid van gietvloeren is er genoeg keuze. Bij een moderne en minimalistische inrichting zit je al gauw goed, want een gietvloer (ongeacht de kleur of afwerking) past sowieso goed bij deze stijl. De strakke lijnen en naadloze afwerking dragen bij aan een gestroomlijnd geheel, wat kenmerkend is voor een moderne inrichting.

Beschik je echter over een ander soort interieur, zoals een populair Scandinavisch interieur? Ga dan voor een gietvloer in een lichte kleur en met een matte afwerking, zodat de vloer goed matcht bij de rest van je inrichting. Gietvloeren passen daarnaast erg goed bij een industrieel interieur. In dat geval kun je zeker kiezen voor een donkere kleur en een wat robuustere afwerking. Zelfs bij een landelijke of meer bohemian inrichting kun je een gietvloer kiezen. Ga in dat geval voor een gietvloer in een natuurlijke kleur, zoals warm beige of lichtbruin of kies voor een gietvloer met een houtpatroon. Zo zie je maar: er is echt voor ieder wat wils.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts