BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Waarom is een Scandinavisch interieur populair?

We zien het steeds meer: de Scandinavische woonstijl. Niet alleen in tijdschriften en op televisie, maar ook gewoon bij mensen thuis. Niet zo vreemd, want de Scandinavische stijl is al jaren erg populair in Nederland. Maar waarom eigenlijk? Dat lees je in dit artikel.

De belangrijkste kenmerken van een Scandinavisch interieur

Een Scandinavisch interieur is op en top sfeervol en rustgevend. Het is zeker geen saaie woonstijl, maar wel een stijl waarin je helemaal tot rust kan komen.

De woonstijl heeft diverse belangrijke kenmerken, waaronder:

  • Lichte en zachte kleuren.
  • Veel houten elementen.
  • Strakke lijnen.
  • Opgeruimde kamers.
  • Simpele accessoires.
  • Veel daglicht in huis.
  • Veel planten en ander groen.
  • Zacht textiel met veel textuur.

Verder ligt er in een Scandinavisch huis vaak een houten vloer, al komt de gietvloer ook steeds vaker terug in deze populaire woonstijl. In ieder geval geldt: less is more!

Waarom is het Scandinavisch interieur zo populair?

Er zijn diverse redenen te noemen waarom het Scandinavisch interieur zo populair is. De belangrijkste reden is dat een Scandinavisch interieur rust uitstraalt. In een huis met Scandinavisch interieur voel je je ontspannen.

Daarnaast is een Scandinavisch interieur erg gezellig. Dit komt onder andere door de eenvoudige accessoires die bij de stijl horen en het zachte textiel. De Scandinavische stijl is erg ‘clean’, maar zeker niet kil of saai. In dit interieur voel je je simpelweg thuis en op je gemak.

Tot slot vinden veel mensen het prettig dat een Scandinavisch interieur lekker opgeruimd is. In een huis met Scandinavische inrichting is er geen plek voor rommel. Rond slingerende spulletjes kom je niet tegen: deze worden allemaal netjes opgeborgen.

Heb je voldoende opbergruimte, dan is dit niet eens een uitdaging. In een mum van tijd heb je jouw huis opgeruimd en voldoet je interieur aan de eisen van een netjes, opgeruimd en overzichtelijk Scandinavisch interieur.

Dit zijn een aantal subjectieve redenen. Logischerwijs is het ook een kwestie van persoonlijke smaak en voorkeur.

Op zoek naar inspiratie om je huis in te richten? Bekijk deze 64x tips voor een Scandinavisch interieur.

Een Scandinavisch interieur: is het iets voor jou?

Houd jij van rust, natuurlijke materialen en veel daglicht? Dan is de Scandinavische woonstijl zeker iets voor jou. Ook als je sfeer erg belangrijk vindt zonder een druk en chaotisch huis te krijgen, past deze stijl bij jou. Deze stijl kan je toepassen in bijvoorbeeld de woonkamer, slaapkamer of kinderkamer. Zie bijvoorbeeld deze super leuke halfhoogslapers.

© Petite Amélie

Houd je meer van felle kleuren, stoere meubels en drukke accessoires? Dan is de Scandinavische stijl niet per definitie niets voor jou, maar zal je de stijl wel iets naar je eigen hand moeten zetten.

Felle kleuren, stoere meubels en drukke accessoires komen namelijk officieel niet voor in dit interieur. Natuurlijk ben je er vrij in om de stijl een beetje aan te passen, zodat deze toch goed bij je past.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts