BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Beauty   >  Waarom je je haar minder vaak moet wassen

Elke dag je haar wassen? Of in ieder geval minimaal vijf keer in de week? Dit is een veel minder goed idee dan je op het eerste zicht zou denken. Niet zo vaak je haar wassen zou namelijk de perfecte oplossing zijn tegen haar dat snel vet wordt.

Denk je dat dit de enige reden is waarom je er goed aan doet om je haar minder vaak te wassen? Absoluut niet! Je ontdekt alle voordelen die zijn verbonden aan minder vaak je haar wassen in dit blogartikel.

Te vaak je haar wassen doet de talg verdwijnen

Was je je haren te vaak? In dat geval zal je ook de zogenaamde sebum of talg wegwassen. Deze talg heb je echter nodig. Ze zorgt er immers voor dat de hoofdhuid gehydrateerd wordt en daardoor vocht weet vast te houden. Is er geen talg aanwezig?

Dan wordt er alleen maar meer talg geproduceerd waardoor er al snel sprake is van een teveel aan talg. Dat is niet gunstig, want op deze manier wordt de productie van vet net ondersteund. Wil je de talgproductie netjes binnen de perken houden? Dan wordt ‘slechts’ twee à drie keer per week je haar wassen aangeraden.

Het stylen van ongewassen haar is veel eenvoudiger

Haar dat net is gewassen lijkt fantastisch om mee te werken. Dat is echter niet zo. Haar dat net wat langer geleden is gewassen houdt krullen veel beter vast terwijl ook een knotje heel wat leuker zit.

Moet je echter vaststellen dat de hoofdhuid wel toe is aan een wasbeurt? In dat geval kan je er altijd voor kiezen om een beetje babypoeder of bijvoorbeeld droogshampoo te gebruiken. Zo wordt het ergste vet alvast opgenomen.

Minder je haar wassen scheelt heel wat geld

Was je twee of drie keer per week je haar of toch vijf keer of meer? Dat scheelt nogal wat geld. Bij twee à drie wasbeurten in de week kan je al snel twee of zelfs drie keer langer doen met een fles shampoo.

Denk echter niet dat de shampoo die je uitspaart het enige financiële voordeel is. Wat bijvoorbeeld ook te denken van het beperktere waterverbruik? Het mag duidelijk zijn dat je haar minder vaak wassen ook een niet onaanzienlijk financieel voordeel met zich meebrengt.

Gekleurd haar gaat veel sneller vervagen

Ben je iemand die er voor kiest om haar haar te kleuren? In dat geval is te vaak je haar wassen al helemaal geen goed idee! Op deze manier gaat je kleur namelijk veel sneller vervagen dan wanneer je er voor kiest om eerder sporadisch je haar te wassen.

Beperk het gebruik van chemicaliën

Tegenwoordig zijn er bijzonder veel verschillende soorten shampoo op de markt terug te vinden. Veel dames denken dat ze door te kiezen voor een natuurlijke shampoo alle mogelijke chemicaliën kunnen weren uit hun haren. Dat is echter niet zo.

Ook bij het gebruik van een natuurlijke shampoo moet je er namelijk rekening mee houden dat er nog altijd chemische stoffen inzitten. Minder vaak je haar wassen betekent dus automatisch ook dat je haar minder vaak in aanraking komt met deze chemicaliën.

Te vaak je haar wassen verwijdert de voedingsstoffen voor je haar en hoofdhuid

Het spreekt voor zich dat niet alleen de gezondheid van je haren, maar ook deze van je hoofdhuid van groot belang is. Er worden door de hoofdhuid immers oliën geproduceerd welke voedende stoffen bevatten. Wanneer je je haar te vaak wast zal je merken dat je hoofdhuid deze voedende stoffen kwijt raakt met alle (vervelende) gevolgen van dien.

Minder vaak je haar wassen is beter voor het milieu

Heb je nog een extra goede reden nodig om je haar minder vaak te wassen? Wat dan te denken van de impact op het milieu? Minder vaak je haar wassen betekent immers automatisch een minder groot waterverbruik. Echter kan ook de hoeveelheid elektriciteit die je verbruikt worden beperkt.

Na het wassen van je haar gebruik je waarschijnlijk ook telkens een föhn. Ook dames die met het milieu begaan zijn doen er dus in ieder geval goed aan om minder vaak hun haren te wassen!

Bron afbeeldingen:

Shutterstock.com – learesphoto /  Monkey Business Images / POPimage

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts