BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Wanddecoratie: wat te doen met een lege muur?

Iedereen heeft in huis wel eens voor een lege muur gestaan, zonder een idee te hebben van wat ermee te doen. Zo’n groot leeg oppervlak kan soms ook behoorlijk intimiderend zijn, maar gelukkig is er van alles dat je kan helpen bij het temmen van zo’n blanco muur. Zo pak je je lege muur aan en zorg je voor wat meer sfeer en gezelligheid.

De lege muur zelf aanpakken

Er zijn twee kanten die je op kunt gaan bij het aanpakken van je muur. Je kunt de muur zelf bewerken, of hem laten voor wat hij is en hem in plaats daarvan decoreren met accessoires. Bij de eerst optie kun je denken aan bijvoorbeeld een nieuwe laag behang met een interessant motiefje of in een kleur, die je mooi vindt.

Je kunt hierbij zo ver gaan als je zelf durft. Houd je van felle kleuren en wilde figuren? Of kies je liever voor wat meer neutrale tinten en subtiele reliëf patronen?

lege-wand-behang-schilderen

Als je zin hebt in wat meer geklieder kun je er ook voor kiezen je muur te schilderen. Hiermee ben je al helemaal vrij om alles wat je maar kunt bedenken op je muur te laten verschijnen. Misschien dat sommige mensen toch eerst even moeten oefenen, voordat ze aan een kunstwerk beginnen.

Versieren met slim gekozen accessoires

Als je niet zo rigoureus te werk wilt gaan en geen zin heb om de muur zelf aan te pakken, kun je hem ook decoreren met goed geplaatste accessoires. Denk maar eens aan dat mooie tapijt dat je op vakantie hebt gekocht of een interessant schilderij. Tegenwoordig ben je wat schilderijen betreft ook helemaal niet meer aangewezen op wat er in de winkel te koop is.

Je kunt namelijk alles waar je een foto van hebt gewoon laten printen op canvas. Je kunt er zelfs voor kiezen je foto’s op aluminium, hout en acrylglas te laten printen, voor een extra spannend effect. Kies dus foto’s waar je happy van wordt en laat ze omtoveren tot mooie wanddecoratie.

lege-muur-krijtbord-verf-maken-keuken

Wat je gebruikt om je muur op te vrolijken, hangt ervan af wie je bent en hoe je leven eruit ziet. Als je bijvoorbeeld kinderen hebt, is het misschien leuk om een krijtbord aan de muur te hangen zodat ze hierop een soort levend kunstwerk kunnen maken. Je kunt een krijtbord natuurlijk ook ophangen als je alleen woont en er een inspiratievolle tekst op schrijven.

Als je houdt van snuisterijtjes, kun je ook ervoor kiezen om plankjes of wandkubussen aan de muur vast te maken. Hierop kun je al je mooie vaasjes en beeldjes kwijt. Als je voor een meer natuurlijke look wilt gaan kun je op de plankjes of kubussen bijvoorbeeld ook kleine cactusjes verzamelen.

lege-muur-slaapkamer-accessoires-ideeen

Mix & Match

Je ziet dus dat er behoorlijk wat mogelijkheden zijn om die nare lege muur onder handen te nemen. Maak van tevoren wel een plan voordat je begint met werken. Je kunt natuurlijk ook verschillende dingen combineren.

Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om eerst je muur te behangen met gestructureerd grijs behang. En hier vervolgens een schilderij van jezelf overheen te hangen, met daarnaast twee krijtborden met teksten die je beschrijven. Alles is mogelijk en de muur ligt (niet letterlijk) aan je voeten.

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts