Geen inspiratie voor het avondeten? Heb je mensen uitgenodigd voor een culinair verrassingsdiner? In “Wat eten we vandaag?” laten vrouwen zien wat ze hebben bereidt of gegeten. Handig voor inspiratie als je het echt even niet meer weet!
Azzys – Lasagne met tomaten-gehaktsaus
Azzys maakte voor het avondeten een Italiaanse ovenschotel met pastabladen, oftewel lasagne. Dit lasagne gerecht bevat lekkere ingrediënten, zoals rundergehakt, paprika, tomaten, bechamelsaus, oregano, lasagnebladen en diverse andere kruiden.
Inge – Thaise Viskoekjes
Inge van Ingeskookkunsten.nl maakte deze heerlijk uitziende Thaise viskoekjes en ze is zo lief geweest om gelijk het recept met ons te delen!
Ingrediënten voor 4 personen:
- 250 gr eiernoodles
- 500 gr. (diepvries) MSC pangasiusfilets en koolvis
- 1 limoen
- 4 eetl. vissaus
- 1 geklopt ei
- 2 cm gember
- 1 rode peper
- 1/2 kopje verse koriander blaadjes
- 3 theel. rode currypasta
- 2 lente-uitjes, fijngehakt
- beetje bloem
- gemengde groenten (b.v. spitskool, kastanjechampignons, Chinese kool, paprika, taugé)
Bereidingswijze:
Snijd de gemengde groenten grof om ze op het einde te kunnen wokken. Maal de vis fijn tot een pasta in de keukenmachine. Voeg dan de vissaus, het ei, de korianderblaadjes, de rode curry pasta, uitgeperste limoen en de gember toe. Mix dit goed door elkaar. Voeg dan de fijngesneden rode peper en de lente uitjes toe en meng dit goed (niet meer mixen, deze ingrediënten moeten herkenbaar blijven in de koekjes).
Voeg eventueel nog wat bloem toe. Het mengsel moet wel nog plakkerig blijven aanvoelen! Vorm platte koekjes van 2 eetlepels van het mengsel per keer, ga uit van ca. 3 koekjes per persoon. Gaar de noodles zoals aangegeven op de verpakking. Verhit de olie in een hapjespan en bak de koekjes bruin aan beide kanten.
Wok tegelijkertijd de groenten kort zodat deze knapperig blijven, voeg eventueel wat vissaus toe aan de groenten. Laat de viskoekjes uitlekken op keukenpapier en serveer met chilisaus en nog wat van de koriander.
Ineke – Vegetarische courgette hapjes
Ineke maakte courgette-mozzarella hapjes die het prima doen als tussendoortje, bijgerecht of een hartig snackhapje.
Hoe maak je het?
Snijd de courgette en mozzarella in plakken. Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes. Rasp dan een stuk kaas naar keuze. Leg de plakjes courgette op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de courgette met wat pesto en verdeel de mozzarella, tomaat en kaas eroverheen. Breng lichtjes op smaak met zout en peper. Zet ze vervolgens in een voorverwarmde oven op 180°C. voor ongeveer 10 á 15 minuten. Serveer direct.
Alida Honigh – Pasta met snijbiet en cashewnoten
Alida maakte ook een vegetarisch gerecht, maar dan met vergeten groenten. “Elke week haal ik mijn biologische groentetas en fruitpakket op. Vaak vind ik er oude groentesoorten in, de zogenaamde vergeten groenten. Deze keer was het snijbiet. Ik maakte pasta met snijbiet en cashewnoten.”
Ingrediënten voor 3 personen:
- 500 gram snijbiet, gewassen en gesneden (kan ook met spinazie)
- 2 grote uien
- 200 gram pasta naar keuze
- 120 gr. cashewnoten
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 tl Pul Biber
- 1 tl gemalen korianderzaad
- geraspte oude geitenkaas
- (knoflook)olie
- zout
Bereidingswijze:
Kook de pasta “al dente” en giet het af. Voeg een scheutje knoflookolie over de pasta en zet het even weg. Bak de fijngesneden uien in een wok voeg de Pul Biber en korianderzaad toe. Voeg dan de paprika toe en laat het even bakken. Voeg de snijbiet toe totdat het is geslonken en het vocht grotendeels is verdampt. Breng op smaak met zout. Doe de gekookte pasta erbij en verhit even alles goed. Ondertussen rooster je in een droge koekenpan de cashewnoten. Strooi de noten over de pasta en voeg de geraspte kaas toe. En klaar is het gerecht!
Ilhame – Chocoladetaart met frambozen
“Ik heb een chocoladetaart gemaakt voor mijn collegaatje. Het was een experiment. De taart is gevuld met chocolade botercrème, frambozen, frambozenjam en BonBonBloc mousse.” Wauw Ilhame, wat ziet dat er heerlijk uit!
Wil jij ons ook laten zien wat jij als ontbijt, lunch of avondeten hebt gegeten? Mail dan een foto met wat tekst naar info@womanistical.nl of tag me via Facebook, Twitter of Instagram en laat me weten wat je ervan vond!
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/deb77157/domains/womanistical.nl/public_html/wp-content/plugins/backpacktraveler-core/shortcodes/social-share/social-share.php on line 175
femketje
super lekker allemaal 😀
Kimberly
Die chocoladetaart met frambozen lijkt me echt heel erg lekker, hmm!
Judith
Hoe heerlijk! XO
Monique
Leuke receptjes. Die chocoladetaart met frambozen.
Kirsty
Lekkere recepten allemaal! Die viskoekjes en courgette hapjes lijken me erg leuk om eens te maken, lasagne maak ik al best vaak hihi, vind dat superlekker!
Lotte
Leuk om te zien!
wies
wat een heerlijke gerechten! Ik krijg er onwijs veel honger van.
Arletta
Ah allemaal heerlijke gerechten.xx
Manon
Oh yummy lasagne!!!!!!!!!
fashionadvies
Erg lekker allemaal, ga zeker hier iets van na maken 😀
Lotje
Oh die taart ziet er heerlijk uit!
niesca
Super lekker allemaal. Ik ga de thaise viskoekjes uitproberen 😀
Chahrazad
De taart van Alida ziet er heerlijkkk uit.
robin
dit ziet er allemaal zo lekker en creatief uit O_O!
De Dotties
Dat courgette hapje ziet er echt heel goed uit!
Jhemyla
Ik ben echt gek op lasagne! En het ziet er ook heerlijk uit.
Annebelle
Wij doen dit jaar ook die courgette hapjes, maar dan met een balletje falafel in het midden, mm!
Marlies
Die lasagna is inderdaad heel erg lekker, die maken wij ook weleens! En die chocoladetaart ziet er verrukkelijk uit, jammie!