BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Wat eten we vandaag? – Foodbloggers Editie

 photo wat-eten-wij-we-vandaag-foodbloggers-editie-inspiratie-avondeten-gerechten-avondmaal_zps0c89cee6.png

Geen inspiratie voor het avondeten? Heb je mensen uitgenodigd voor een culinair verrassingsdiner? In “Wat eten we vandaag?” laten vrouwen zien wat ze hebben bereidt of gegeten. Dit keer is in het samenwerking met een aantal bekende Nederlandse foodbloggers die zowat alles weten over food en een grote passie hebben voor koken en eten!

 photo cola-chili-kip-met-cashewnoten-rijst_zps3b561095.jpg

Simone – Simoneskitchen.nl

Simone maakte een aparte en verrassende gerecht, namelijk cola chili kip met cashewnoten! “Het recept komt uit het boek van Billy Law, een van de Masterchef Australie deelnemers van een aantal jaar geleden. Nu moet je weten dat ik absoluut niet van cola hou. Vind het niet te drinken eigenlijk en dat maakte dat ik dubbel nieuwsgierig was hoe dit gerecht zou bevallen. Maar het enige dat overblijft van de cola is een lekker kleverig zoet laagje rond de kip. Top gerechtje dus, en zo klaar.”

Klik hier voor het volledige recept

 

 photo eenpans-pasta-makkelijke-maaltijd-basilicum_zps6cd70325.jpg

Pauline – Uitpaulineskeuken.nl

“Ik ben foodblogger, maar dat betekent niet dat ik altijd uren in de keuken sta. Ik houd juist van basic en snelle recepten, die je met een handomdraai op tafel zet. Deze eenpans-pasta is een van mijn favoriete receptjes voor doordeweeks. Je gooit alles in één pan, en een half uurtje later kan je genieten van een bord lekkere pasta. En je hebt ook bijna geen afwas.”

Klik hier voor het volledige recept

 

 photo kipburgers-Ottolenghi-kalkoen-courgette_zpsf05608d4.jpg

Sabine – OhMyFoodness.nl

“Al maanden stond het op mijn planning om een gerecht van Ottolenghi te maken, je kunt namelijk echt niet meer om deze chef heen. Toen ik laatst zijn nieuwste kookboek Jerusalem doorbladerde wist ik dat het niet lang zou duren voordat ik eruit zou koken. Het eerste dat ik maakte waren deze kalkoen-courgetteburgers die ik hier en daar naar smaak aanpaste. Een echte foodie zal waarschijnlijk nooit 1 op 1 een recept na kunnen maken. Ik was positief verrast door de waanzinnig Mediterraanse smaken en samen met een eenvoudige salade vormde dit voor mij een perfect lichte maaltijd. Ik maakte er overigens een sausje op basis van zure room, Griekse yoghurt en Baharat bij, heerlijk!”

Klik hier voor het volledige recept

 

 photo BrendaVoorWomanistical_zps330b6429.jpg

Brenda – Brendakookt.nl

Brenda hield speciaal voor dit artikel een dag bij wat ze at. “Als tussendoortje maakte ik een smoothie. Deze keer ging ik voor een groene smoothie met daarin een banaan, sinaasappel, 125 ml water en een flinke hand verse spinazie. Ik lunchte vervolgens met een witlofsalade met o.a. kaas, dit recept verschijnt binnenkort op mijn blog. ’s Middags was het tijd voor iets lekkers. Terwijl ik het artikel over de FoodWeLove box typte, testte ik een aantal van de producten die in de box zaten. Voor het avondeten maakte ik iets wat ik té lang niet gegeten had: de lekkerste aardappeltjes uit de oven. We aten er een gehakt cordonbleu bij. Omdat ik de witlof als lunch had gegeten roerbakte ik spinazie met een teentje knoflook, uien, paprika en champignons.”

Klik hier voor het volledige recept van de aardappeltjes

 

 photo Ciabatta-brood_zpsd3c10200.jpg

Esmee – Es-factory.nl

“Mijn naam is Esmée, maar iedereen kort het af als ‘Es’. Ik blog vooral over eten dat vrij makkelijk te maken is en dat qua smaak voor iedereen goed is. Koken is wel een klein beetje een obsessie voor mij. Altijd al geweest. Een dag niet gekookt is een dag niet geleefd in mijn beleving. Brood bakken is een favoriete bezigheid van me en het ciabatta recept op mijn blog vind ik het allerlekkerste!”

Klik hier voor het volledige recept

 

 photo oreo-cupcakes-toef-_zpse798ea2d.png

Desiree – Sweethappinez.nl

Desiree is de enige in dit rijtje die voor een lekkere zoetigheid is gegaan. Heerlijk voor in de avond met een kopje thee! “Oreo cupcakes behoren tot een van mijn vele favoriete cupcakes. Deze maak ik dan ook regelmatig. De lekkere zachte smaak van een vanille cupcake gecombineerd met heerlijke oreo koekjes. Als je van chocolade houdt kun je uiteraard ook chocolade cupcakes maken. Er zitten zowel stukjes oreo in de cupcake als in  de topping. Om het geheel af te maken heb ik in elke toef nog een oreo koekje gezet.”

Klik hier voor het volledige recept

 

 photo pastel-goreng-recept-kip_zps00b250e4.png

Anja – Brutsellog.nl

Anja maakte Pastel Goreng, oftewel gebakken Indische pasteitjes met kipfilet en groenten. Waarom je dit recept eens een keer moet proberen? “Omdat iedereen het nog over dit gerecht heeft. Zo lekker en zo bijzonder. Het is een typisch recept wat gemaakt wordt in het weekend wanneer we wat uitgebreider kunnen koken. Doordeweeks hebben snelle maaltijden onze voorkeur.”

Klik hier voor het volledige recept

 

 photo groentegratin-met-couscous_zps8cf68edd.jpg

Maaike – MiCook.nl

“Ik vind het heerlijk om uren in de keuken te ‘rommelen’, maar doordeweeks kies ik vaak voor een snelle, makkelijke maaltijd. Wel vaak nét even anders: daar hou ik van! Deze groentegratin met couscous bijvoorbeeld. Lekker veel groenten met een krokant laagje van couscous én kaas. En als je stiekem teveel maakt, heb je de volgende dag nog een heerlijke lunch!”

Klik hier voor het volledige recept

 

 photo broodje-met-avocado-hummus-hartige-taart-courgette-geitenkaas-gehakt_zps9fbe31f8.png

Martine – duizenden1dag.blogspot.nl

Martine heeft een grote passie voor food en bezig zijn met eten is haar lust en haar leven. “Het is dus niet zo gek dat ik verzot ben op koken en bakken. Mijn activiteiten in de keuken kun je vinden op mijn foodblog waar eenvoudige recepten te vinden zijn, waar je niet al te lang voor in de keuken hoeft te staan. Als lunch maak ik regelmatig een broodje hummus met avocado en gemende pitten/zaden, en ’s avonds na een werkdag eet ik graag een hartige taart met gehakt, courgette en geitenkaas.

Klik hier voor het volledige recept

 

 photo wat-eten-wij-we-vandaag-foodbloggers-editie-inspiratie-avondeten-gerechten-avondmaal-savonds-lunch-_zps57ca844d.png

Wat heb ik veel inspiratie opgedaan! Ik vond het echt superleuk om deze speciale editie samen met de foodbloggers te maken. Mocht je nog veel meer inspiratie willen opdoen voor het avondeten, of opzoek zijn naar heerlijke recepten voor ontbijt, lunch of nagerechten, neem dan eens zeker een kijkje op de website van deze foodbloggers!

Bezoek jij weleens een foodblog om inspiratie op te doen voor gerechten? Zoja, welke precies?

Comments:

 • 2 februari 2014

  Leuke serie, had ook graag meegedaan 😉

  Beantwoorden...
 • 2 februari 2014

  Ik bezoek met regelmaat het kanaal van Laura Vitali. De sites die jij genoemd hebt, ken ik de meeste van niet. Ik ga ze straks even bezoeken.

  Beantwoorden...
 • 2 februari 2014

  Er zitten een aantal tussen die me erg lekker lijken. Onder andere de tweede, de pasta, hmmmm…

  Beantwoorden...
 • 2 februari 2014

  Ziet er lekker uit zeg!

  Beantwoorden...
 • 2 februari 2014

  Hmmmm, ziet er allemaal goed uit!

  Beantwoorden...
 • 2 februari 2014

  Ooh, wat ziet het er allemaal heerlijk uit! Nu heb ik trek in die kalkoen-courgetteburgers.

  Beantwoorden...
 • 2 februari 2014

  Wat ziet dit er lekker uit zeg! XO

  Beantwoorden...
 • 2 februari 2014

  Wat leuk om te zien, ziet er echt heerlijk uit!

  Beantwoorden...
 • Kim

  2 februari 2014

  Het ziet er echt heerlijk uit. Ik kende alleen uit pauline’s keuken.

  Beantwoorden...
 • 2 februari 2014

  oeh ziet er heerlijk uit allemaal 😀

  Beantwoorden...
 • 2 februari 2014

  Oohh wat zitten hier lekkere dingen tussen zeg!

  Beantwoorden...
 • 2 februari 2014

  Oehh die oreo cupcakes zien er delicious uit!

  Beantwoorden...
 • 2 februari 2014

  Hmm vooral die van Pauline spreekt me erg aan!

  Beantwoorden...
 • 2 februari 2014

  Ooeh, lekker! Wat kunnen ze ook altijd prachtige foto’s maken van het eten!

  Beantwoorden...
 • 2 februari 2014

  Oh wat ziet het er allemaal heerlijk uit! In de trend van ‘ik moet beter eten en nieuwe dingen proberen’ ga ik deze week het gerecht van Simone namaken met de cashewnoten! Hoewel de kalkoen-cougetteburgers van Sabine er ook heel lekker uit zien!

  Beantwoorden...
 • 2 februari 2014

  Wauw, dit ziet er allemaal heerlijk uit!

  Beantwoorden...
 • 2 februari 2014

  Wat een leuke blogs allemaal. En heerlijk eten! <3

  Beantwoorden...
 • 3 februari 2014

  Oh my die Oreo cupcakes wil ik sowieso eens maken en die eenpanspasta ziet er heerlijk simpel uit!

  Beantwoorden...
 • 3 februari 2014

  Wat een leuk idee! Ziet er lekker uit, en voor meer food inspiration kan ik even bij de andere, voor mij nieuwe blogs, kijken. Baraka Allahoe feekie!

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts