BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Beauty   >  Wat is een Dermaroller en hoe werkt het?

Twee weken geleden plofte bij mij een pakket op de spreekwoordelijke deurmat met daarin een roller voor het gezicht met 192 scherpe en dunne titanium naalden. Honderd-twee-en-negentig, ja dat lees je goed. Klinkt eerder als een of ander middeleeuws marteltuig. Gelukkig valt het allemaal mee en heb ik het – speciaal voor jullie – getest.

 photo dermaroller-ervaringen-tegen-striae_zpse614c40c.png

Wat is een Dermaroller?

Een Dermaroller is een cilindervormige roller met allemaal microscopische (titanium) naaldjes die minuscule gaatjes in je huid maakt, zonder schade of bloedingen te veroorzaken. Dankzij de piepkleine gaatjes wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Volgens Dermaroller® wordt zo de huidverzorging die je gebruikt 200% beter opgenomen wat voor een gladdere, jongere en gezondere huid schijnt te zorgen.

 photo dermaroller-3mm-treatment-solution_zpsd46a70d1.png

Hoe gebruik je de Dermaroller?

Er zijn gecertificeerde schoonheidssalons waar je een Micro needling behandeling kunt ondergaan, maar je kunt het ook thuis doen met de Dermaroller. Voordat je de roller gebruikt dien je hem eerst te steriliseren en te reinigen met 80% alcohol. Reinig ook je huid voordat je de Dermaroller gebruikt zodat er geen vuil in de huid wordt opgenomen.

Het beste is om in meerdere richtingen te rollen, namelijk horizontaal, verticaal en twee richtingen diagonaal. Rol voorzichtig twee tot drie keer in elke richting over elk stukje huid en breng daarna direct na de behandeling een serum of crème aan. Druk vooral niet te hard, werk gewoon op een rustige en relaxte manier. Na gebruik dien je de Dermaroller weer te reinigen met water en 80% alcohol.

Soorten Dermarollers

Er zijn verschillende soorten Dermarollers verkrijgbaar met verschillende naaldlengtes. Ik heb zelf de Titanium Dermaroller die geschikt is voor algemene huid verbetering en schijnbaar er voor zorgt dat alle serums en crèmes dieper opgenomen worden.  Hij is voorzien van 192 scherpe en dunne titanium naalden met een lengte van 0.3mm. Je hebt ook andere naaldlengtes zoals…

 • 0.5mm: geschikt om jouw huid lichter te maken en doorbloeding te stimuleren, verbetering van huid pigmentatie, verbetering van rimpels rond de ogen, verbeteren van Alopecia(haargroei aanmaak), collageen aanmaak stimuleren en is ook een actieve manier om serums in te sluizen.
 • 1.0mm: geschikt voor het verminderen van rimpels, collageen aanmaak te stimuleren, de huid te verbeteren bij littekens, anti cellulitis behandeling, tegen verdikte huid, gezicht versteviging en lifting.
 • 1.5mm: geschikt bij striae en zwangerschapslijnen, stretch marks, diepe rimpels verminderen, grove poriën en een actieve manier om serums in te sluizen. De 1.5mm is niet geschikt voor het gezicht.

Persoonlijk zou ik voor thuisgebruik niet hoger dan 0.5mm gaan, na wat research op internet raadde veel specialisten af om Dermarollers met naaldlengtes 1.0mm en 1.5mm thuis te gebruiken. Deze zijn voor professioneel gebruik en mag je zeker niet al te vaak gebruiken omdat de huid zich tussendoor moet herstellen.

 photo dermaroller-behandeling-tegen-striae_zps2779f927.png

Ervaringen

Ik heb mijn Titanium Dermaroller pas twee weken, dus ik kan nog niet zeggen of het echt werkt. Wel kan ik zeggen dat ik het helemaal niet pijnlijk vind. Je voelt wel wat prikjes, maar het is voor mij niet onaangenaam. Na gebruik oogt mijn huid een klein beetje rood en voelt het ook wat steviger en gladder aan. Daarna breng ik een gezichtscrème op mijn huid aan en voel het een heel klein beetje prikken, wat dus betekent dat de huid nog niet helemaal hersteld is. Heel apart!

Ik moet er wel bij vertellen dat je op het internet zowel positieve als negatieve ervaringen over de Dermaroller kunt vinden. Zo zijn er tal van vrouwen die er echt lyrisch over zijn, maar ook genoeg dames bij wie het niet schijnt te werken.

Ik was heel benieuwd wat dermatoloog Jetske Ultee van de Dermaroller vind en ging dus even op haar website kijken. Dit was haar reactie op een vraag die haar gesteld werd over het apparaatje:

“In alle eerlijkheid: ik vind het lastig hier een uitspraak over te doen. Hoewel ik van sommige mensen positieve verhalen hoor, is er wetenschappelijk gezien eigenlijk niets bewezen. Het gunstige effect van dit product wordt waarschijnlijk vooral veroorzaakt door de zwelling (ontstekingsreactie) die je krijgt door de huidbeschadiging. Dit is dus tijdelijk. Ik ben van mening dat we veel goede alternatieven hebben om de huid te verfraaien, maar die kosten zoals je zelf ook al zegt vaak wel wat meer geld. Voordeel hiervan is overigens wel dat we met veel van deze technieken wel al lange ervaring hebben. Bovendien is ook uit onderzoeken bekend wat de lange termijn resultaten van deze behandelingen zijn. Ik sluit niet uit dat je door de chronische irritatie van je huid ten gevolge van langdurig gebruik van de dermaroller uiteindelijk juist de veroudering van de huid versnelt. Bovendien vermindert het de barrierefunctie van de huid.”

dermaroller-review-naadlengte

Verkrijgbaarheid

De Dermaroller kun je op verschillende websites online kopen. Er zijn goede kopieën te vinden, maar uiteraard ook slechte. Let dus goed op en check of de naalden van je Dermaroller van dezelfde lengte zijn! De mijne komt van Dermarolling.nl en kost momenteel € 24.99.

Heb jij ervaring met Dermarollers of een Microneedling behandeling?

Comments:

 • 24 oktober 2014

  Het klinkt heel goed!
  Ik denk dat ik het bij de schoonheidssalon zou laten doen!
  Die hebben er veel meer ervaring mee!
  Wie mooi wil zijn moet zijn moet iets pijn hebben 😉
  Ik zou bang zijn om mijn gezicht veel te veel pijn te doen en dat het er volgens mij niet goed uit zal zien na een behandeling.

  Beantwoorden...
 • 24 oktober 2014

  Wow nog nooit van gehoord! Ziet er wel scary uit haha!
  Heb zelf helemaal geen ervaringen hiermee maar ik ben wel erg benieuwd of het uiteindelijk resultaat zal geven 🙂

  Beantwoorden...
 • 24 oktober 2014

  Het ziet er super eng uit. Ik durf echt niet zoiets zomaar op mijn gezicht te doen haha. Ik zou het denk ik toch bij een salon laten doen.

  Beantwoorden...
 • 24 oktober 2014

  Ben wel benieuwd of het echt werkt, het blijft toch wel een beetje eng klinken.

  Beantwoorden...
 • 24 oktober 2014

  Ik vind het ook best een beetje eng klinken haha, ik ben wel benieuwd of je echt resultaat zal gaan zien! Laat je ons dat nog weten?

  Beantwoorden...
 • 24 oktober 2014

  ik vond het zelf een net wat te eng ding om uit te proberen!

  Beantwoorden...
 • 24 oktober 2014

  Ieh, dat vind ik toch best eng!
  Wel een goede uitgebreide review!

  Beantwoorden...
 • 24 oktober 2014

  Las er al eerder iets over, heb zo m’n twijfels. Zou het zelf niet snel aanschaffen denk ik…

  Beantwoorden...
 • 24 oktober 2014

  Ik heb hier nog niet eerder van gehoord! Ik denk dat het voor sommige huidtypen misschien wel fijn zou zijn, maar ik denk dat mijn huid er te gevoelig voor zal zijn!

  Beantwoorden...
 • 24 oktober 2014

  Het klinkt als een modern martelwerktuig voor de vrouw met haast. Ik had hem al eens gezien in een YT filmpje en handig dat je vele bronnen hebt geraadpleegd voor een volledig artikel! Zelf wacht ik nog even af tot er concrete bevindingen zijn.

  Beantwoorden...
 • 24 oktober 2014

  Brrr, ik vind die dingen maar eng! Maar leuke review! Fijn om te horen dat het eigenlijk helemaal niet zo pijnlijk is.

  Beantwoorden...
 • 25 oktober 2014

  Wat een interessant artikel! Ik had er nog nooit over gehoord! Lijkt me best eng om te gebruiken! Mooi dat het niet erg pijnlijk aanvoelt!

  Beantwoorden...
 • 25 oktober 2014

  Ik ben geïntrigeerd! Zou het echt wel eens willen proberen.

  Beantwoorden...
 • 25 oktober 2014

  Had ik nog nooit van gehoord maar klinkt interessant!

  Beantwoorden...
 • 25 oktober 2014

  Ik geloof niet dat ik mij hier snel aan zou wagen…brrr!

  Beantwoorden...
 • 26 oktober 2014

  Hier ben ik nu wel erg benieuwd naar! Dit is totaal nieuw voor mij, haha. Maar goed, het was ook wel te verwachten dat er iets zou komen om thuis zelf zo’n naaldbehandeling te kunnen doen. (:

  Beantwoorden...
 • 26 oktober 2014

  Het ziet er best wel eng uit!

  Beantwoorden...
 • Els

  5 maart 2015

  Ik gebruik ‘m regelmatig, niets engs aan, ik vind m’n huid er echt mee opknappen. Inderdaad de 0,5 mm nemen en voorzichtig rollen, prikt een beetje, erna lekker insmeren…top!

  Beantwoorden...
 • 13 februari 2018

  Wat gaaf om te lezen! Ik heb zelf veel positieve ervaringen met de dermaroller. Ben benieuwd of je hem nog dagelijks gebruikt.

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts