BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Wat is het verschil tussen laminaat en PVC vloer

verschil_tussen_laminaat_pvc_vloeren

Ben je aan het twijfelen tussen een PVC vloer of laminaat? Dat is heel goed mogelijk; deze twee vloeren hebben veel overeenkomsten met elkaar. Beide vloeren hebben een luxueuze uitstraling en zijn verkrijgbaar in veel verschillende varianten. Om tot de juiste keuze te komen, is het voornamelijk belangrijk om te kijken naar de verschillen tussen deze vloeren.

Geschiedenis

Om de verschillen te benadrukken is het handig om naar de geschiedenis van deze vloeren te kijken. Laminaat is van oudsher een van de meest gelegde vloeren, maar in de afgelopen jaren is de PVC vloer uitgegroeid tot een alternatief voor laminaat. Dit is te danken aan enkele specifieke voordelen die een PVC vloer wel heeft, ten opzichte van een laminaat vloer.

De laminaat vloer was in het verleden voornamelijk zo gewild omdat er geen goede alternatieve waren. Door de technologische ontwikkelingen zijn er hedendaags veel meer mogelijkheden!

Duurzaamheid

Een PVC vloer is duurzaamheid ten top; deze vloeren zijn in feite onverslijtbaar. Dit wordt versterkt door het feit dat PVC vloeren gebruikt worden in combinatie met een extra PU beschermlaag. De duurzaamheid van een laminaat vloer is afhankelijk van de kwaliteit van het laminaat, maar in de meeste gevallen kan dit niet tippen van een PVC vloer.

Vloerverwarming

De laatste jaren is de vloerverwarming ook populairder geworden. De grotere populariteit hiervan hangt nauw samen met de opkomst van de PVC vloer. De PVC vloer is namelijk erg dun, waardoor het erg goed de warmte kan geleiden. Hierdoor is een PVC vloer in combinatie met vloerwarming een optimale methode. Bij laminaat ligt dit een stuk gecompliceerder, voornamelijk omdat laminaat een stuk dikker is.

Geluidsarm

Een PVC vloer laat veel minder geluid door dan een laminaatvloer; dit is de reden waarom een trap in bijvoorbeeld een appartementencomplex van PVC is. Een laminaat laat veel meer geluid door, waardoor het geluidsniveau bij een dergelijke vloer hoger ligt.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Laminaat of PVC-vloer?

Bron afbeelding

Comments:

 • 7 december 2016

  Nooit geweten dat er ook vloeren zijn van pvc!
  Mijn voorkeur gaat uit naar plavuizen en naar grindvloeren!
  Omdat de laatste behaaglijk, naadloos en voor mensen zijn die allergisch zijn.
  Maar ook zeer stijlvol en geluidsdempend en en warmte isolerend zijn.
  Daarbij is dit er in alle mogelijke bedenkbare kleuren.
  Je kan zelf diverse kleuren of patronen leggen.
  Het voordeel van beidden is dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn.
  Men kan in de herfst en winter met een vloer van plavuizen en vloerverwarming op blote voeten lopen.

  Xoxo

  Beantwoorden...
 • 7 december 2016

  Goeie info, bedankt!

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts