BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Reistips   >  Wat kost een auto of busje huren?

Wie een auto of een busje nodig heeft, kan er eentje huren. Dit is uiteraard niet gratis, want je betaalt het verhuurbedrijf voor iedere dag dat je het busje gebruikt. Voordat je een huurcontract tekent, wil je uiteraard weten hoeveel geld je kwijt bent. We kunnen je dit niet precies zeggen, want de prijs verschilt per voertuig. Om je wat meer inzicht in de prijs te geven, zetten we hier de factoren op een rijtje die de prijs van een huurauto of -busje beïnvloeden.

Huurperiode
Eén van de belangrijkste factoren die van invloed is op de huurprijs, is de huurperiode. Het verbaast je waarschijnlijk niet dat je een hogere prijs betaalt als je een auto of busje voor een langere periode huurt. De prijs per dag kan overigens wel lager liggen. Dit is niet voor niets, want een verhuurbedrijf heeft er minder werk aan als je een auto of busje voor een langere tijd huurt.

Soort voertuig
Naast de huurperiode heeft ook het soort voertuig invloed op de prijs. Zo is een kleine auto huren over het algemeen voordeliger dan een grote auto huren. Niet gek, want je hebt meer mogelijkheden met een grotere auto. Ook de leeftijd van de auto speelt mee.

Kilometers
Heb je een geschikte auto of een geschikt busje gevonden en staat de huurprijs je aan? Teken dan niet direct het huurcontract, maar kijk eerst even of er sprake is van een kilometerbeperking. Wanneer je bijvoorbeeld weet dat je veel kilometers gaat rijden, is het handig om te kiezen voor onbeperkte kilometers. Als je toch meer met de auto of het busje rijdt, brengt een verhuurbedrijf extra kosten in rekening. Huur daarom liever een auto of busje met ongelimiteerde kilometers. Je mag er dan zoveel mee rijden als je zelf wilt zonder dat je bij moet betalen wanneer je het voertuig weer inlevert.

Verzekeringen
De huurprijs van een auto of busje wordt ook bepaald door de verzekering(en) die je afsluit. Bij de meeste verhuurbedrijven is een WA-verzekering standaard bij de prijs inbegrepen. Hiermee ben je verzekerd voor schade die je met het voertuig bij anderen veroorzaakt. Vaak kun je nog aanvullende verzekeringen afsluiten. Je bent in dat geval beter verzekerd, maar de huurprijs ligt ook hoger.

Locatie
Je verwacht het misschien niet direct, maar ook de locatie waar je een auto of busje huurt is van invloed op de prijs. Zo is het vaak zo dat wanneer je een voertuig huurt bij een luchthaven, je daar meer voor betaald dan wanneer je dit bij een vestiging in een stad doet. Dit heeft te maken luchthaven toeslag. Mocht je dus een auto willen huren als je op vakantie bent, dan kan het dus schelen om dit te doen op je bestemming in plaats van direct bij aankomst op het vliegveld.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts