BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gadgets   >  Wat kun je doen om fietsendiefstal te voorkomen?

fietsdiefstal-voorkomen-tips-fiets-gestolen

Als je graag fietst, dan is het uiteraard belangrijk voor je dat je fiets veilig staat, en probeer je diefstal zoveel mogelijk te voorkomen. Misschien heb je hier en daar weleens handige tips gehoord, maar heb je nooit een compleet beeld gehad hoe je er nu voor moet zorgen dat jouw fiets zo veilig mogelijk geparkeerd staat. Om je daarbij wat op weg te helpen zetten we in dit artikel de beste tips voor je op een rijtje.

Kwalitatief fietsslot (art-keurmerk)

Allereerst is het essentieel dat je een, of meerdere kwalitatieve fietssloten aanschaft. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van een sterk schijfremslot en een vloeranker, waardoor het voor een dief wel heel erg lastig wordt de fiets mee te nemen.  Zorg ervoor dat de sloten die je koopt altijd een ART-keurmerk hebben. Een sterk slot is kortom niets iets waar je op moet bezuinigen.

Bevestig de fiets aan een vast object

Als je de fiets buiten stalt, is het daarnaast belangrijk dat je de fiets altijd aan een vast object vastmaakt, zoals een brugleuning of een lantaarnpaal. Dit maakt het voor de dief onmogelijk om de fiets naar een steegje te slepen en daar het slot door te breken of open te zagen.

Maak het slot hoog vast

Ook is het slim je slot altijd zo hoog mogelijk vast te maken. Hierdoor is het voor dieven namelijk nauwelijks mogelijk om het slot met een steen kapot te slaan. Dit kan makkelijker als het slot de grond raakt. Probeer dit dus zoveel mogelijk te vermijden!

Parkeer bewust

Als het mogelijk is, is het natuurlijk erg veilig je fiets te parkeren in een bewaakte fietsenstalling. De kans op diefstal is daar minimaal. Als je de fiets buiten zet, dan is het belangrijk een plek te zoeken waar veel mensen komen. Geen dief heeft graag publiek bij zijn illegale praktijken, en dus zal je fiets daar veiliger staan dan ergens op een stil en verlaten plekje.

Zoek je nog een kwalitatief slot voor je fiets? Kijk dan eens bij de ART-gekeurde sloten van Slotenspeciaalzaak.nl.

Hoe pak jij de beveiliging van je fiets aan?

Advertorial

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts