BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Wat te doen met een kleine badkamer?

tips-kleine-badkamer

Niet iedereen heeft het voorrecht om een grote badkamer te hebben. Dat heeft puur met de afmetingen van een huis te maken. Een enigszins kleine rijtjeswoning heeft niet de beschikking over een super grote badkamer. In dat geval is het noodzakelijk om zo handig mogelijk om te gaan met de aanwezige ruimte in de badkamer.

Bij het inrichten van een badkamer zijn er eigenlijk twee zaken waar je rekening mee moet houden:

1. Hoe passen alle benodigde meubelen en producten in de badkamer? Daarbij is voornamelijk het handig indelen van de badkamer van groot belang.
2. Hoe kan de badkamer zo groot mogelijk lijken? Hierbij kan je onder andere met kleurgebruik en met het licht spelen.

Hieronder zoomen we nader in op bovenstaande elementen.

Gebruik van meubelen
Bij een kleine badkamer is het enigszins passen en meten om de gewenste meubelen in te kunnen bouwen. Het is hoogstwaarschijnlijk niet mogelijk om een ligbad in een kleine badkamer te zetten. Een douchecabine, wasbak en kast(je) zullen hoogstwaarschijnlijk de belangrijkste wensen zijn. Bij het inrichten van de badkamer is het dan aan te raden om handig om te springen met de beschikbare ruimte.

Verwerk de wasbak bijvoorbeeld in het kast(je) en plaats de douche op een zo handig mogelijke manier. Zorg dat er ook nog voldoende ruimte is om een loopje te creëren in de badkamer.

tips-wat-te-doen-kleine-badkamer-inrichten

Spelen met het licht
Een ruimte kan groter lijken als het licht op een bepaalde manier in een ruimte schijnt. Dat geldt eveneens voor het kleurgebruik; over het algemeen zorgen zachte kleuren voor een grotere ruimte. Ook kan het werken om met contrasterende kleuren te werken.

In een kleine badkamer is het aan te raden om veel licht te creëren. Als je veel licht kan creëren, lijkt de badkamer vanzelf al een stuk groter. Een handige, en een niet echt voor de hand liggende, tip is om een buitenlamp op te hangen. Een buitenlamp levert over het algemeen veel licht. Daarnaast hebben veel buitenlampen een functie dat de lamp automatisch gaat branden zodra een persoon in de buurt komt. Dat scheelt dan toch weer een lichtknopje in de kleine badkamer!

Bron afbeeldingen

Comments:

 • 9 mei 2017

  Hier is het nog veel kleiner.
  Handige tips om het badkamer meubilair schuin te plaatsen.

  Beantwoorden...
 • Will Langenberg

  7 juni 2017

  Wij hebben ook een kleine badkamer, maar met een beetje toveren passen er een bad,douchecabine, w.c. en een wastafel in.
  Ben daar heel blij mee.

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts