BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Europa   >  Wat te doen tijdens je eerste keer Venetië?

Na onze stedentrip in Florence pakten wij vroeg in de ochtend de trein naar Venetië. Met de hogesnelheidstrein ben je er al binnen 2 uur. Wij waren immers in Italië en konden het niet laten om ook deze romantische stad voor het eerst te bezoeken.

eerste-keer-venetie

Wil jij ook voor het eerst naar Venetië? Dan zijn er enkele must do’s die niet op je lijstje mogen ontbreken. In dit artikel vind je onze suggesties!

venetie-gondel-varen-tochtje

venetie-gondel-varen-romantisch-kosten

Een (romantische) tocht met een gondel

Je kan er tijdens een stedentrip Venetië niet om heen. Hier geen enorme hoeveelheid auto’s of andere rijdende voertuigen, maar wel… boten! Ooit waren er in en rond Venetië zo’n slordige 10.000 authentieke gondels terug te vinden, maar door de jaren heen zijn er heel wat komen te verdwijnen.

Tegenwoordig blijven er naar verwachting nog zo’n 500 echte exemplaren over. Je kan er als toerist voor kiezen om een tocht te boeken met de ‘vaporetto’, de waterbus, maar zeg nu zelf, een gondel heeft toch veel meer charme? Wij vonden het in ieder geval een geweldige ervaring en hebben dan ook heel wat foto’s zitten schieten!

Ponte dei Sospiri Venetie

Het fotograferen van de Ponte dei Sospiri

Waar wij ook een paar foto’s van hebben geschoten is de ‘Ponte dei Sospiri’, oftewel de ‘Brucht der Zuchten’. Het is ongetwijfeld één van de bekendste bezienswaardigheden van Venetië.

De brug vormt de verbinding tussen het Dogepaleis en de gevangenis en bood gevangenen vroeger het laatste streepje licht vooraleer ze verdwenen achter de tralies van de grauwe en vochtige kerkers. Boek je een gondel om Venetië mee te ontdekken? Wees er dan zeker van dat je deze belangrijke bezienswaardigheid vanaf het water op de gevoelige plaat vastlegt!

venetie-rialto-brug

Een bezoekje brengen aan de oudste brug van Venetië

Als er één iets is waar ze in Venetië genoeg van hebben (buiten water), dan zijn het wel bruggen. De oudste en tevens ook bekendste brug van de stad is ongetwijfeld de ‘Rialtobrug’. Deze brug is terug te vinden over het Canal Grande en werd al gebouwd in het jaar 1591. De brug heeft een lengte van 48 meter en een breedte van 22 meter.

De Rialtobrug is ontworpen door Antonio da Ponte en overspant het water in één grote boog. Wat veel toeristen niet weten is dat de Rialtobrug het hoogst gelegen deel is van Venetië. Een bezoekje aan de Rialtobrug mag dan ook zeker en vast niet op je to-do-lijstje voor Venetië ontbreken!

venetie-san-marcoplein-piazza

wat-zien-doen-eerste-keer-venetie

Laat je verwonderen door één van ’s werelds mooiste pleinen

Toeristen die voor het eerst Venetië bezoeken laten zich verwonderen door de magie die heerst op het centrale plein van de stad. We hebben het hierbij uiteraard over de ‘Piazza San Marco’ die wij niet lang na onze aankomst hebben bezocht. Wij troffen hier al veel mensen (en duiven) aan!

Het San Marcoplein wordt algemeen beschouwd als één van ’s werelds mooiste pleinen. Ze bestaat uit twee delen, namelijk de Piazza evenals de Piazzetta. Dit laatste deel is gelegen aan het meer van Venetië. De Piazza is het hoofddeel van het plein.

Het San Marcoplein beschikt tegenwoordig nog steeds over haar authentieke, Middeleeuwse uitstraling waardoor het een visueel pareltje van formaat is. Aan het San Marcoplein van Venetië bevinden zich tot slot verschillende belangrijke gebouwen waaronder de San Marcobasiliek evenals de Torre dell’Orologio en het Dogepaleis.

venetie-stedentrip-bezienswaardigheden

venetie-citytrip-gondels-boten

Verdwalen in de meest fabelachtigste stad van Italië

Tot slot kunnen we met recht en rede stellen dat Venetië een stad is waar je met plezier in verdwaalt. Duik de binnenstad in en val van de ene verrassing in de andere. Verwonder je bovendien over de vele prachtige uitzichten die de stad rijk is, niet in het minst over het Canal Grande.

Nog een leuke tip om af te sluiten? De zonsopkomsten en -ondergangen van Venetië zijn schitterend en zeker de moeite waard om te aanschouwen.

venetie-eilanden

Is Venetië een stad die jij graag zou willen bezoeken? Of heb jij het toch meer met andere Italiaanse steden?

Comments:

 • 17 maart 2018

  Fijne tips!
  Prachtige foto’s.
  Ik ben nog nooit daar geweest.
  Italië staat wel op mijn lijst om daar eens op vakantie naar toe te gaan.

  Xoxo

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts