BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Europa   >  Wat valt er te doen in Europa-Park (Duitsland)

Alleen in Europa-Park kun je door verschillende Europese landen dwalen zonder dat je eerst langs een douanepost hoeft te lopen. Of het nu Griekenland, Italië, Frankrijk of ons kikkerlandje zelf is, elk land heeft zijn eigen specialiteiten en komt door allerlei details echt tot leven. Wat valt er allemaal te doen in Europa-Park? Met de volgende tips en weetjes kun je je laten inspireren!

europapark-zwarte-woud

europapark-trein

europapark-welke-landen

Het park

Europa-Park ligt in het plaatsje Rust, in de landendriehoek Duitsland-Frankrijk-Zwitserland. Het is omringd door de natuurgebieden van het Zwarte Woud. Met meer dan 100 attracties en shows, 13 achtbanen en 15 Europese themagebieden valt er zowel voor jong als oud wat te beleven. Ook restaurants en cafés zijn er in overvloed. De openingstijden van Europa-park zijn van 9.00 uur tot 18.00 uur, maar in het hoogseizoen zijn ze op drukkere dagen langer open.

europapark-tentjes

europapark-camp-resort

hutten-europapark

europapark-blokhut

Overnachting in Camp Resort

Wil je het maximale uithalen van je tripje naar Europa-Park? Dan doe je er goed aan om minimaal 2 dagen in te plannen. Door de grootte van het park is slechts 1 dag niet genoeg om alles te zien wat het attractiepark te bieden heeft. Op het Camp Resort vind je alle voorzieningen voor een overnachting in een blokhut, huifkar of tipitent. Je kunt ook een standplaats reserveren voor je eigen camper of caravan.

Wij hadden zelf een overnachting in een houten blokhut voor zes personen. De hut was uitgerust met elektriciteit, verlichting, verwarming, (stapel)bedden, stoelen, een tafeltje en afsluitbare kastjes. Op de camping zijn er een aantal sanitaire voorzieningen, grill-plaatsen met gratis hout, zwemmeertje, speelterrein, receptie en kiosk te vinden. Alles is erg netjes en schoon! Europa-Park belooft in het Camp Resort ook gratis WiFi, maar in de blokhut konden wij hem helaas niet ontvangen. Dat was wel een minpunt.

europapark-santa-isabel-hotel

overnachting-europapark

overnachten-in-europapark

Overnachting in hotel

Ga je toch liever voor luxe, dan heeft Europapark vijf bijzondere en prachtige themahotels: Bell Rock, Colosseo, Santa Isabel, Castillo Alcazar en El Andaluz. Je kunt hier comfortabel en in Europese stijl overnachten. Naast de gethematiseerde kamers heeft ieder hotel ook een aantal suites. De hotels hebben een eigen ingang tot het park en hotelgasten krijgen al een half uur vóór de reguliere opening toegang tot een gedeelte van het park. In de winter zelfs een uur.

europapark-attracties

europapark-blue-fire

europapark-water-achtbanen

Genieten van alle attracties

Er is geen ander pretpark in Europa met zo veel attracties als Europa-Park. Ga op expeditie per vlot, geniet van het uitzicht vanuit de Monorail of maak een sprookjesachtig ritje. Ook achtbaanliefhebbers komen hier helemaal aan hun trekken. Neem plaats in Blue Fire Megacoaster, Silver Star, Wodan Timburcoaster of Pegasus voor een razendsnelle vlucht.

europapark-app

europapark-kamperen-camping

Europa-park App

Een tip waar wijzelf te laat achter zijn gekomen, is het gebruik maken van de Europa-Park app. Met een plattegrond in ons handen was het soms lastig om een bepaald attractie te vinden, omdat hij goed verborgen zat achter thematische gebouwen. Met de app kun je op je smartphone precies zien waar je bent, maar kun je ook de actuele (wacht)tijden van allerlei attracties en shows bekijken. Benieuwd naar meer handige tips? Klik dan hier voor tips van bezoekers voor bezoekers.

europapark-duitsland-rust

Ben jij weleens in Europa-Park geweest?

Op uitnodiging van Europa-Park waren wij op persreis, maar dit artikel bevat 100% onze eigen mening en beleving.

Comments:

 • 23 mei 2017

  Dat ziet er zo leuk en gezellig uit!
  Hier wil ik zeker naar toe gaan want daar ben ik nog nooit geweest.

  Xoxo

  Beantwoorden...
 • 23 mei 2017

  Het klinkt wel heel leuk! Mij zegt het zo niks, dus ik ben er nog niet geweest.

  Beantwoorden...
 • 24 mei 2017

  Ik heb met heel veel interesse deze blog gelezen. Het lijkt mij superleuk om daar eens naar toe te gaan. Zitten veel gave attracties tussen!

  Beantwoorden...
 • 5 juni 2017

  Deze staat ook nog op mijn lijst om te bezoeken. Eens zien of we daar dit jaar eens terecht komen. Er zijn nog zoveel dingen waar ik zin in heb deze zomer.

  Beantwoorden...
 • Will Langenberg

  7 juni 2017

  Ik ben er nog nooit geweest, maar ga er in de toekomst zeker een keer naar toe.

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts