BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Reistips   >  Wat zijn de beste plekken in een vliegtuig?

Bij het boeken van een vlucht heb je meestal de mogelijkheid om een stoel in het vliegtuig te selecteren. Bij korte afstandsvluchten is dit wellicht iets minder belangrijk, maar voor lange reizen kan dit ideaal zijn. Elke plaats in het vliegtuig heeft zo zijn voor- en nadelen, afhankelijk van ieders voorkeuren. Wat zijn de beste en slechtste zitplaatsen?

Onderzoek

Om passagiers te helpen bij de zoektocht naar de beste stoel, onderzocht reiszoekmachine KAYAK.nl wat de beste zitplaatsen zijn in een vliegtuig. In samenwerking met Dan Air creëerde ze een infographic waarin de voor- en nadelen van bepaalde zitplaatsen in een vliegtuig uiteen zijn gezet.

De infographic van KAYAK.nl laat zien waar in deze twee populaire vliegtuigmodellen de beste plekken te vinden zijn en wat zij voor voordelen bieden voor passagiers, van extra beenruimte tot het beste uitzicht.

wat-is-de-beste-zitplaats-plek-vliegtuig

Stoel 1A

In de Airbus A320-vliegtuigen die easyJet en Vueling vaak gebruiken voor korte vluchten, staat stoel 1A bekend als de beste zitplaats. Hier krijg je extra beenruimte, heb je grote kans dat je als eerste eten en drinken krijgt geserveerd en kun je ongehinderd naar buiten kijken zonder dat een vliegtuigvleugel het uitzicht belemmert. Wel is 1A een van de koudere plekken in het vliegtuig en is het aan te raden iets warms mee te nemen.

Beter vermijden

In de Boeing 777-vliegtuigen waarmee KLM, Emirates en British Airways veel vliegen, kunnen de zitplaatsen op rij 44 en 45 beter vermeden worden. Hier heb je minder beenruimte, kan de stoel minder ver naar achter en zit je erg dichtbij de wc’s en de crew-ruimte.

Lees ook: Tips om goedkoop te vliegen en vliegtickets te boeken

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts