BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Europa   >  Wat zijn de mooiste roadtrips van Nederland?

Veel Nederlanders gaan het liefst naar het buitenland op vakantie. Tijdens de pandemie was dit minder mogelijk en waren we grotendeels gedwongen om in eigen land vakantie te vieren. Helemaal niet erg natuurlijk, Nederland is immers prachtig en herbergt veel mooie plekjes die lang niet iedereen kent.

Inmiddels is reizen vrijwel over de hele wereld weer mogelijk, maar waarom zou je toch niet gewoon in Nederland blijven? Rijd bijvoorbeeld eens een van de volgende roadtrips!

Zes staten in Friesland
We begrijpen dat niet iedereen een liefhebber van kastelen is. Toch verdient deze roadtrip een plekje op onze lijst. Deze route is 89 kilometer lang en brengt je langs zes staten in Friesland, wat natuurlijk eigenlijk gewoon kastelen zijn.

Je start bij Poptaslot in Marsum. Dit kasteel is regelrecht prachtig, maar ook zijn tuinen mag je niet missen. Vervoglens bezoek je Dekemastate (Jelsum), Fogelstanghstate (Veenklooster), Schierstins (Veenwouden) en Uniastate (Bears). De roadtrip eindigt bij Princessehof in Leeuwarden.

Zeeuwse Deltaroute
Na de Noordzeevloed die nu 70 jaar geleden plaatsvond, heeft Nederland de waterkeringen van de Deltawerken gebouwd aan onze zuidkust. Inmiddels is een auto huren Utrecht om deze bouwwerken te bezoeken een aanrader. Met de Zeeuwse Deltaroute zie je alle 13 Deltawerken in één keer, wat je in één dag kunt doen. Toch raden we aan om meerdere dagen uit te trekken voor deze roadtrip, zo kun je namelijk ook genieten van de prachtige natuur, steden en dorpen.

Sagenlandroute
Ben je nog nooit in het oosten van Nederland geweest? Rijd dan de Sagenlandroute! Dit is een roadtrip van 120 kilometer die door de regio Twente loopt. Onderweg zie je oude watermolens en kerken, net als mooie dorpjes. Bovendien voert de route je door Springendal, een beeldschoon natuurgebied. Vergeet niet het landhuis Singraven te bezoeken! In principe kun je deze roadtrip in één dag volbrengen, maar het is misschien nog wel leuker om een overnachting te boeken.

Amsterdam-Rotterdam
Amsterdam en Rotterdam zijn misschien wel de twee belangrijkste steden van Nederland. Waarom zou je ze niet in één roadtrip bezoeken? Als je wil, kun je tussendoor ook nog een tussenstop maken in Utrecht. Zo zie je zelfs drie prachtige steden in één rondreis.

Een auto huren Maastricht voor deze roadtrip is daarom beslist een goed idee. In de steden kun je diverse uitjes doen en bezienswaardigheden bezichtigen. Zo zijn er in zowel Amsterdam als Rotterdam geweldige musea te vinden.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts