BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Europa   >  Weekendje weg aan zee

Wanneer je even weg wilt van de dagelijkse sleur is het een uitkomst om lekker een hotel in eigen land te boeken. Hiervoor blijft een weekendje weg aan zee toch een van de meest populaire keuzes. Dat is zeker niet zo gek, want een weekendje frisse zeelucht inademen en wandelen op het strand brengt je helemaal tot rust. Maar een weekendje aan zee heeft veel meer te bieden dan alleen het strand!

Weekend aan zee
Wanneer je een huisje of hotel aan zee boekt, zul je ultiem kunnen ontspannen. Vaak zijn de hotels gelegen op korte afstand van het strand. Je kunt fijne wandelingen maken op het strand en lekker uitwaaien. Zo ontsnap je echt even aan de dagelijkse sleur en zul je je gedachten leeg kunnen maken. Verken na een strandwandeling de boulevard en ga lekker shoppen. Ook is er in de avond nog genoeg te beleven. Ga lekker uit eten of bekijk wat er in de omgeving te beleven is.

Een weekend aan zee doorbrengen kun je op veel plekken in Nederland. Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere hotels waar je kunt overnachten dicht bij zee in Zeeland, zoals in Goes en Middelburg. Maar ook hotels in de buurt van Zandvoort en Noordwijk aan zee zijn fijne en ontspannen bestemmingen.

Niet alleen maar strand
Wanneer je een weekend aan zee wilt spenderen, is wandelen op het strand niet het enige wat je kunt doen. Vaak zijn er ook nog mooi fietsroutes in de buurt en is er in de nabijgelegen stad leuk te shoppen en uit eten te gaan. Ook andere natuurgebieden zijn zeker de moeite waard. Ga bijvoorbeeld niet wandelen op het strand maar in de duinen die erbij horen. Vaak gaan deze over in een bosrijk gebied, waardoor je tijdens je wandeltocht bossen en duinen in elkaar over ziet lopen en je wandeling eindigt op het strand.

Maar vergeet ook niet verder te kijken dan de natuurgebieden. De steden aan de kust hebben vaak een zeer rijke geschiedenis. Overweeg tijdens je weekendje weg eens het bezoeken van een lokaal museum om wat meer te leren over de plek waar je bent.

Luxe hotels aan zee
Je kunt er voor kiezen om een vakantiehuisje te boeken of te verblijven in een mooi luxe hotel aan zee. Sommige hotels liggen aan de boulevard en hebben uitzicht op het strand. Zo word je echt wakker met het geluid van de zee. Anders liggen de hotels vaak dicht bij een grote stad, waardoor je snel in het stadscentrum zit. Zo zit je bijvoorbeeld in een hotel in Haarlem maar op 20 minuten loopafstand van het centrum.

Een weekendje weg aan zee kun je dan ook makkelijk combineren als een soort stedentripje in eigen land. Met een hotel op loopafstand van het stadscentrum en op fietsafstand van het strand. Vaak kun je bij het hotel dan bijvoorbeeld fietsen huren. Zo kun je zelf een mooie fietstocht maken en met de fiets naar het strand gaan.

Ook zijn er veel luxe hotels te vinden die nog meer aanbieden. Vaak vind je er ook een wellness, zwembad en fitnessruimte. Er zijn dan ook vaak leuke combinatie arrangementen te boeken. Zo is er voor ieder wat wils!

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts