BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Entertainment   >  Welk zwembad moet ik kopen?

Ongelofelijk veel mensen dromen er van om in hun eigen tuin te kunnen genieten van een zwembad. Geldt dat ook voor jou? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat er op de markt tal van verschillende mogelijkheden zijn terug te vinden. Het ene zwembad is namelijk het andere niet. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een eenvoudig opblaasbaar zwembad, maar behoort ook een opzetzwembad tot de mogelijkheden.

Ben jij eerder geïnteresseerd in het laten realiseren van een bouwkundig zwembad in je tuin of zelfs in je huis? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. In ieder geval, wanneer je hulp nodig hebt bij het uitkiezen van een geschikt zwembad om in je tuin te realiseren kan de informatie op deze pagina je daar wellicht bij helpen. Zo geniet ook jij binnenkort in je eigen tuin van een prachtig zwembad!

1.) Een opblaasbaar zwembad

Voor de meeste mensen die graag willen genieten van een zwembad in de tuin is de keuze voor een opblaasbaar exemplaar al snel gemaakt. Kiezen voor een opblaasbaar zwembad brengt dan ook in de praktijk best een aantal voordelen met zich mee. Zo is het in vergelijking met andere soorten zwembaden veruit de goedkoopste optie.

Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat je een opblaasbaar zwembad relatief eenvoudig kan verplaatsen en ze eigenlijk maar weinig onderhoud nodig heeft. In het bijzonder wanneer mensen op zoek zijn naar een zwembad voor in de tuin om hun kinderen in te laten spelen is de keuze voor een opblaasbaar exemplaar al snel gemaakt.

Bovendien spreekt het voor zich dat deze zwembaden verkrijgbaar zijn in ongelofelijk veel verschillende uitvoeringen. Daardoor is er altijd wel een geschikt, opblaasbaar zwembad beschikbaar die aan al jouw verwachtingen zal weten te voldoen.

2.) Een opzetzwembad

Een tweede type zwembad waar gebruik van kan worden gemaakt is het zogenaamde opzetzwembad. Het betreft hier een zwembad welke zowel kan worden geplaatst als inbouw of als opbouw zwembad. Dergelijke zwembaden zijn voorzien van een frame met steunen en liggers.

Voor dit type van zwembaden geldt dat ze zowel kunnen worden afgewerkt met hout als met kunststof. Voor wat een opzetzwembad betreft is het doorgaans mogelijk om een keuze te maken tussen verschillende soorten, namelijk:

  • Een metalen opzetzwembad;
  • Een houten opzetzwembad;
  • Een kunststof opzetzwembad;

De materialen waar gebruik van wordt gemaakt zijn uiteraard steeds afhankelijk van het soort zwembad waarvoor je kiest. Voor een metalen opzetzwembad geldt bijvoorbeeld dat er gebruik wordt gemaakt van een combinatie van een metalen frame met een metalen wand.

Bij houten opzetzwembaden ligt dat even anders. Daarbij is het zo dat de wanden uiteraard zijn gemaakt van hout. Voor kunststof opzetzwembaden geldt op hun beurt dan weer dat ze zijn voorzien van metalen steunen gecombineerd met een bekuiping van kunststof.

Opzetzwembaden zijn sinds jaar en dag ongelofelijk populair. Dit niet alleen omdat ze beschikken over een scherp prijskaartje, maar ook omdat ze aardig in de smaak vallen bij handige doe-het-zelvers. Ook het feit dat een opzetzwembad kan worden aangekocht in tal van uiteenlopende versies is uiteraard alleen maar interessant te noemen.

3.) Een bouwkundig zwembad

Een ander type van zwembad is het zogenaamde bouwkundig zwembad. Bij dit type van zwembaden wordt er doorgaans gesproken over ondergrondse zwembaden. Deze zwembaden kunnen volledig op maat worden gemaakt. Bovendien is het zo dat ze ook ter plaatse gerealiseerd kunnen worden.

Er zijn in principe geen beperkingen waar je rekening mee dient te houden op vlak van vormen en afmetingen. Bovendien geldt voor bouwkundige zwembaden eveneens dat ze zowel gerealiseerd kunnen worden binnen als buiten de woning. Enkele voorbeelden van bouwkundige zwembaden waar gebruik van kan worden gemaakt zijn:

  • Bouwkundige zwembaden van beton;
  • Folie zwembaden of zogenaamde liner zwembaden;
  • Inox zwembaden waarbij er sprake is van een afwerking met een RVS inoxbekleding;
  • Mozaïek zwembaden met een afwerking van glasmozaïek;

Naast bovenstaande mogelijkheden is het tegenwoordig eveneens erg populair om te kiezen voor bouwkundige zwembaden die zijn afgewerkt met een waterdichte pleister of coating. Ook het eerder klassieke tegelzwembad is uiteraard nog steeds een mogelijkheid.

Hoe dan ook, hoe jouw droomzwembad er ook uit mag zien, het valt eigenlijk altijd probleemloos te realiseren met een bouwkundig zwembad. Je dient er alleen wel rekening mee te houden dat dergelijke zwembaden doorgaans over een iets hoger prijskaartje beschikken in vergelijking met de alternatieven die op de markt zijn terug te vinden.

Bron afbeelding: Creative Photo Corner / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts