BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Fashion   >  Welke jas draag je bij welke temperatuur?

Ondanks het feit dat de winters in ons land telkens weer een beetje warmer worden blijven koudegolven toch niet uitgesloten. Wanneer de temperatuur stevig onderuit wordt gehaald betekent dit dat je wellicht even moet na gaan denken over de kleding die je gaat dragen. Eenmaal buiten de deur van je woning kan de gevoelstemperatuur namelijk al snel onaangenaam worden.

Gelukkig is het zo dat er op de markt menig aantal mogelijkheden zijn terug te vinden om je te wapenen tegen deze koude. Een lekker warme jas is op dat vlak in ieder geval een absolute must. Ben jij ook benieuwd welke jas je nu precies bij welke temperatuur het beste kan dragen? Lees dan vooral snel verder!

Welke jas dragen wanneer de koude toeslaat?
Op het ogenblik dat de temperatuur buiten onder de tien graden duikt zal je al snel kunnen vaststellen dat een tussenjasje toch net wat te fris zal worden. Dat is niet in het minst het geval wanneer er zich ook nog eens een koud Hollands windje laat voelen. Van zodra de temperatuur onder de 10 graden duikt is het dragen van een winterjas dan ook beslist een aanrader. Op dit vlak kan je een keuze maken uit verschillende mogelijkheden. Denk hierbij dan ook maar eens aan:

  • Een lekker dikke parka;
  • Een dikke, gewatteerde jas;
  • Gevoerde trenchcoats;
  • Gevoerde neppe bondjassen;
  • Een lange, leren jas;

Bovenstaande opties zijn allemaal het overwegen waard. Bovendien zal je kunnen vaststellen dat deze jassen uiteraard verkrijgbaar zijn in verschillende maten. Heb jij dus behoeften aan een leuke winterjas met grote maten? Dan zal je kunnen vaststellen dat, dat werkelijk geen enkel probleem hoeft te vormen, in tegendeel.

De ideale jas bij temperaturen van 10 tot 16 graden
Vanaf een temperatuur van 10 graden kan je er wel voor kiezen om de winterjas uit te doen. Een tussenjas of bijvoorbeeld lange, gebreide vesten vormen dan een uitstekend alternatief. Deze jassen kunnen er immers zonder probleem voor zorgen dat je lichaam op temperatuur kan worden gehouden. Bij tussenjassen is het onder meer mogelijk om te denken aan:

  • Biker jacks;
  • Gewatteerde jassen;
  • Spijkerjasjes;
  • Teddy coats;

Voor gebreide vesten geldt in de praktijk dat ze doorgaans net zo lekker zijn. Zou je er graag voor willen zorgen dat jouw outfit echt super trendy wordt? Dan is het ook altijd het overwegen waard om te kiezen voor een zogenaamde wikkelvest.

Wat wanneer de zomer in aantocht is?
Is de winter achter de rug en dient het zonnigere voorjaar zich langzaam maar zeker aan? In dat geval zal je terug willen kijken in de richting van andere jassen. Bij temperaturen vanaf zo’n 18 à 19 graden is een zomerjasje de beste keuze. Het dragen van een winterjas zal er dan namelijk al snel voor zorgen dat je gaat zweten. Je zou er in dit geval dan ook voor kunnen kiezen om bijvoorbeeld een tussenjasje te dragen. Ook een lekker luchtig vestje behoort dan zeker tot de mogelijkheden. In het merendeel van de gevallen is dit echt al warm genoeg. Ben jij echt iemand die het al snel koud heeft? Dan zou je bij deze temperaturen eventueel ook nog kunnen kiezen voor het dragen van een leren jasje.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts