BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Welke loungeset heeft de meest optimale levensduur?

Wanneer je er voor kiest om een loungeset te kopen zul je merken dat deze verkrijgbaar zijn in verschillende materialen. Het materiaal van je keuze zal in eerste instantie de uitstraling van de loungeset bepalen. Dat is echter niet alles. Buiten de uitstraling is het namelijk zo dat ook de kwaliteit en de levensduur wordt bepaald door het materiaal in kwestie. Populaire opties op vlak van materiaal zijn plastic, aluminium, kunststof en wicker.

Je dient er evenwel rekening mee te houden dat niet alleen het materiaal bepalend is voor de levensduur van je loungeset. Ga je de set tijdens de herfst en de winter binnen zetten? Of dat ze tijdens de zomer onder een overkapping staat? Het zijn stuk voor stuk elementen die de levensduur van je loungeset kunnen verlengen of net danig kunnen inkorten.

De keuze van het materiaal
In eerste instantie zal dus het type materiaal een invloed hebben op de levensduur die je kunt verwachten. Op dit vlak zouden we durven te stellen dat loungesets van plastic het minst goed van allemaal scoren. Hier staat echter tegenover dat ze in de winkel verkrijgbaar zijn tegen een aankoopprijs die heel wat lager ligt in vergelijking met bijvoorbeeld een loungeset van aluminium.

Bovendien is het zeer belangrijk om er bij stil te blijven staan dat bepaalde materialen na verloop van tijd kunnen roesten. Dit geldt niet voor aluminium. Een loungeset kopen welke bestaat uit dit materiaal is op vlak van aankoop dan wel een stukje duurder in vergelijking met sommige alternatieven, maar dan kun je er wel zeker van zijn dat er geen lelijke roestplekken zullen ontstaan die ook nog eens de duurzaamheid van je loungeset kunnen aantasten.

De plaats waar de loungeset komt te staan
Wil je kunnen rekenen op een zo optimaal mogelijke levensduur voor je loungeset? In dat geval is het altijd een goed idee om rekening te houden met de plaats waar deze komt te staan. Plaats een loungeset bij voorkeur dan ook altijd onder een overkapping.

Op deze manier blijft het materiaal deels beschermd tegen de invloeden van de zon en daarenboven zul je ook kunnen vaststellen dat bijvoorbeeld vallende bladeren of uitwerpselen van dieren niet meteen op je dure loungeset zullen opduiken. Al deze verschillende zaken kunnen er in combinatie met een goed onderhoud met aangepaste producten voor zorgen dat je over een loungeset beschikt waar je heel wat jaren plezier van zult ondervinden.

loungeset-kopen

Binnen plaatsen tijdens de winter of niet?
Is de zomer voorbij en wil je er zeker van zijn dat najaarsstormen en winters weer geen impact hebben op de levensduur van uw loungeset? In dat geval is het altijd de moeite waard om er voor te kiezen om deze binnen te plaatsen. Heb je een tuinhuis waar je een beetje plaats over hebt? Plaats de loungeset dan binnen.

Op deze manier kunnen elementen zoals vorst of hevige neerslag er geen impact op hebben. Ondanks het feit dat bepaalde loungesets tijdens de winter in principe buiten zouden kunnen blijven staan kan dit toch altijd de levensduur aanzienlijk beïnvloeden en dat is precies wat je wilt voorkomen.

Maak gebruik van een beschermhoes
Bovenstaande maakt reeds duidelijk dat de levensduur van een loungeset voor een deel wordt bepaald door de bescherming die wordt voorzien. Spreekt men van slecht weer tijdens de zomer en wil je er zeker van zijn dat je loungeset op z’n minst een beetje wordt beschermd tegen bijvoorbeeld een stevig onweer?

Wil je deze echter niet continue verplaatsen? In dat geval is het altijd de moeite waard om een beschermhoes te kopen. Een dergelijke hoes hoeft niet veel geld te kosten terwijl ze er toch voor kan zorgen dat de levensduur van je loungeset aanzienlijk wordt verlengd.

Controleer de garantie van jouw loungeset
Wil je een echt goed beeld krijgen van de kwaliteit die je kunt verwachten van de loungeset? In dat geval is het altijd een goed idee om rekening te houden met de garantie die wordt aangeboden. Een tuinmeubelen winkel of fabrikant die zelf overtuigd zijn van de kwaliteit van hun product durven namelijk wel eens uit te pakken met een aanzienlijk langere garantie in vergelijking met andere merken. De garantie op je loungeset kan op deze manier dan ook oplopen van 3 tot zomaar even 10 jaar.

Comments:

 • 24 juni 2017

  Zeer goede en handige tips om op deze manier een mooie en stevige loungeset te kopen dat jarenlang mee zal gaan.
  Ik had er al over nagedacht.
  Het is de moeite om te gaan kijken bij diverse winkels etc. voor een hoes.
  Meet desnoods voordat je er 1 gaat kopen de maten op hoe je louncheset staat.
  Wij hadden dit gedaan nadat we ons tuinmeubelset hadden gekocht en neergezet.
  Er zijn ook mensen die bv. een grote schuur hebben die de meest luxe sets verkopen waar de hoezen qua prijs erg meevallen.

  Xoxo

  Beantwoorden...
 • 26 juni 2017

  Super handige tips! Vooral wat voor soort materiaal je het beste kan kiezen.. zo’n overdak is heel handig voor regen en roest idd.. ik doe er zelf altijd een hoesje overeen in de winter. Heb je nog tips voor het maskeren van ‘roest of bacterie geur’ en vervangen met een wat frissere geur?

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts