BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Europa   >  Welke steden te bezoeken tijdens je vakantie in Andalusië?

Andalusië, gelegen in het zuiden van Spanje, is een prachtige regio met een lange geschiedenis waar veel te zien is en te doen valt. Mensen gaan hier op vakantie voor de prachtige natuur, hoge temperaturen en de bijzondere plaatsen. Er zijn veel steden die een bezoek waard zijn, maar vijf steden die absoluut niet mogen worden gemist zijn Sevilla, Córdoba, Granada, Málaga en Almería.

Sevilla
De hoofdstad van Andalusië is Sevilla. Dit is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Bezoekers kunnen genieten van de kathedraal, de Alcázar-paleizen en de Giralda-toren. Ook is er een levendige sfeer in de stad met veel restaurants en eettentjes waar je de lokale gerechten kunt proeven. De kathedraal van Sevilla is de grootste gotische kerk ter wereld en de Giralda-toren is een prachtig voorbeeld van Mudéjar-architectuur.

Córdoba
Córdoba is een historische stad bekend om haar grote Mezquita, een prachtig voorbeeld van Moorse architectuur. Bezoekers kunnen ook genieten van een wandeling door de oude stad, met smalle straatjes vol met bloemen en fonteinen. Córdoba was ooit de hoofdstad van de islamitische wereld, en de Mezquita is een prachtig voorbeeld van de Moorse architectuur die de stad rijk is. In de oude stad, kan men de Joodse wijk bezoeken, waar een oude synagoge te vinden is.

Granada
De stad Granada staat vooral bekend staat om de prachtige Alhambra, een indrukwekkend Moors paleis en fort. Bezoekers kunnen ook genieten van een wandeling door de oude stad, met haar smalle straatjes en prachtige pleinen. De Alhambra is een van de meest bezochte toeristische attracties in Spanje en is een prachtig voorbeeld van Moorse architectuur, met haar prachtige tuinen en fonteinen.

Málaga
Málaga is een populaire badplaats met prachtige stranden en een levendige boulevard. Bezoekers kunnen ook genieten van een bezoek aan het Picasso-museum en de historische binnenstad. Málaga is de geboorteplaats van de beroemde kunstenaar Pablo Picasso en het museum toont een aantal van zijn werken. De historische binnenstad is een prachtige plek om te wandelen en de verschillende monumenten te bekijken.

Almería
Deze stad staat bekend om haar historische centrum, waar bezoekers kunnen genieten van een mix van Moorse en Spaanse architectuur. Er zijn ook veel musea en monumenten die de geschiedenis van de stad tonen, zoals de Alcazaba, een Moorse vesting uit de 10e eeuw. De stad heeft ook een prachtige kustlijn, met veel stranden waar bezoekers kunnen genieten van de zon en de zee. Net als de steden hierboven, is Almería een absoluut hoogtepunt.

Bron afbeelding: Visual Intermezzo / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts