BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Fashion   >  Welke winterjas past het beste bij jouw figuur?

Winter is bijna in zicht en dat betekent dat je weer voor een winterjas mag gaan shoppen. Past je winterjas je niet meer of wil je gewoon iets nieuws? Een nieuwe jas aanschaffen kan een leuke bezigheid zijn, mits je weet waar je naar moet kijken. Niet elk lichaam is hetzelfde.

Zo is het beter om een lange jas te vermijden wanneer je kort bent en is het verstandiger om een jas zonder schoudervulling te kiezen als je brede schouders hebt. Van een peer- tot zandloperfiguur, hier een paar voorbeelden en tips om de beste jas voor jezelf te vinden.

Appel

Bij een appelvormig lichaamsvorm willen we de schouders, hals en benen accentueren en daar dus de focus op leggen. Hier is het dus handig om voor een korte jas met een V-hals of een A-lijn te kiezen. Een V-hals zal de focus op de hals en schouders leggen.

Een A-lijn legt de focus op het smalste gedeelte van je lichaam, waardoor een buikje minder zal opvallen. Dit soort jassen zijn doorgaans iets korter. Ze zijn perfect voor een casual uitstraling, maar je hebt ook veel modellen die een iets sportievere uitstraling geven.

Peer

Dit is een lichaamsfiguur waarbij de heupen, dijen en bovenbenen in vergelijking met het bovenlichaam iets breder zijn. Omdat het bovenlichaam smaller is lijkt de vorm op een peer. Bij deze lichaamsvorm willen we de focus leggen op het bovenlichaam.

Dit kan tot stand gebracht worden door een jas met een mooie kleur of een print bij de schouders en sleutelbeen. Een jas met een riem zal perfect passen omdat het de taille accentueert. Jassen die op de heupen eindigen accentueren ze net iets meer, dus dit kan het beste vermeden worden.

Plank

De lichaamsfiguur van een plank heeft vaak heupen, taille en schouders van bijna gelijke breedte. Bij een figuur zoals deze willen we de rondingen van jouw lichaam accentueren en versterken. Een jas met schoudervullingen en een riem zal perfect bij je passen. Schoudervulling kan je schouders breder laten lijken.

Combineer dit met een mooie riem rond de taille en probeer jassen met verticalen strepen te vermijden. Dit geeft het idee dat de bovenlichaam lang en vormloos is. Een vest met knopen kan je op taille hoogte dicht doen om de illusie van een smallere taille te geven.

Zandloper

Een lichaam dat de vorm heeft van een zandloper zal een smalle taille hebben met schouders en heupen van gelijke breedte. lemand met dit lichaamsfiguur zal weinig moeite hebben als het gaat om het vinden van de perfecte jas.

Een te losse jas zal de taille laten doen verdwijnen. Neem dus een jas die wat meer aansluit op je lichaam of accentueer de taille door een riem om te doen. Dit zorgt ervoor dat je figuur goed naar voren komt.

Het is niet altijd even makkelijk om de juiste winterjas te vinden. Met deze tips zal je de winter goed door moeten komen en hopelijk genieten van een jas die perfect bij je past.

In samenwerking met Onlinewinterjas.nl

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts