BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Werken in de Randstad: de voor- en nadelen

werken-in-de-randstad-voordelen-nadelen

De randstad lonkt! Het oefent een magnetische aantrekkingskracht uit, waardoor mensen naar de ‘grote stad’ toestromen. De Randstad is dynamisch, divers en het heeft ontzettend veel te bieden op culinair gebied, op fashion en het is natuurlijk de broedplek voor nieuwste trends. Er bestaan ook factoren waarop je misschien geen zicht hebt, maar die er wel voor kunnen zorgen dat werken in de Randstad erg vervelend kan zijn. Enkele voor- en nadelen van het werken in de Randstad.

Voordelen van werken in de Randstad

De Randstad is eigenlijk een vreemde plek. Het zijn de vier grootste steden van het land die als een ring om het Groene Hart sluiten. Het heeft havens, universiteiten en bepalende instanties voor het land. Er wonen ongeveer zeven miljoen mensen.

Werken in de Randstad kent vele voordelen:

  • De voorloper van trends. Of het nu gaat om elektronica of fashion, vaak is het in de Randstad als eerste te vinden. Dit zorgt niet alleen ervoor dat er meer werk is in alle branches, maar dat nieuwe trends sneller deel uit gaan maken van het dagelijkse leven.
  • Een uitgebreide culinaire keuze. In de Randstad is het grote luxeprobleem de keuze van waar jij je lunch gaat nuttigen. Met zoveel knusse en hippe koffie hotspots of lunchrooms is het mogelijk elke dag op een andere plek je lunch te nuttigen.
  • Veel contacten. De Randstad is druk, dus er zijn veel mensen te ontmoeten. Mede door het vaak internationale karakter kun je veel interessante mensen tegenkomen. Met deze mensen kun je dan weer afspreken voor een activiteit in de stad.
  • Culturele aanbod. Er is een breed scala aan culturele activiteiten in de Randstad. Daarnaast zijn er legio mogelijkheden om na het werk zelf actief te zijn. Sporten, een cursus of een nieuwe taal leren; mogelijkheden genoeg!
  • Shopping. Het ligt misschien voor de hand, maar in de Randstad zijn er vele winkels. Mede doordat de Randstad trendsetter is, zijn vele originele kledingcreaties en concepten hier aan te schaffen. Hier laat je je eenvoudig verwonderen over de producten die al die boetieks hebben te bieden
  • Vervoer. Alles is dichtbij. Geen gedoe meer met de auto om een parkeerplek te zoeken of urenlang ergens vast te staan. Met de fiets, het openbaar vervoer of zelfs te voet zijn de belangrijkste locaties makkelijk te bereiken.

Nadelen

Als je de Randstad vergelijkt met de provincie, dan zou je kunnen stellen dat de Randstad meer werkgelegenheid biedt en zelfs een hoger inkomen. Toch heeft werken in de Randstad ook nadelen.

  • Weinig groen. Omgeving is belangrijk. Onderzoek wijst uit dat het zelfs een groot effect op onze prestaties heeft. Groen is een omgeving waarin we ons vaak rustig en prettig voelen. Dit is er in de Randstad weinig te vinden. Dit kan dus zijn weerslag hebben op hoe je je voelt.
  • Drukte. De Randstad is druk. Je wordt overprikkeld door de dynamiek. Haast overal zijn mensen aan te treffen. Vooral in de zomermaanden kom je overal toeristen en dagjesmensen tegen. Een stil momentje is daarom lastig te vinden.
  • Werkcultuur. De Randstad kent een werkcultuur die door velen als belemmerend ervaren wordt. In de provincie is vaker tijd voor ontspanning. Het leven wordt niet volledig overgenomen door het werk.

De Randstad heeft de haven, het parlement en vele multinationals. De markt is hier erg op toegespitst. Voor de rust hoef je dus niet naar de Randstad te trekken. Je zou dus kunnen stellen dat je voor werkgelegenheid de Randstad moet opzoeken, echter kun je met flexibel werken of met thuiswerken ook een eind komen. Hiermee is het mogelijk het beste van beide werelden te combineren.

Bron afbeelding

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts