BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Woontrend: tover je interieur om tot een Urban Jungle

Eén van de meest in het oog springende woontrends van het moment is ongetwijfeld ‘Urban Jungle’. Ondanks haar opvallende karakter is de gedachte achter deze woontrend eigenlijk helemaal niet complex te noemen, integendeel. In principe draait het er vooral om, om in je interieur heel wat groen en natuurlijke materialen te integreren.

Verschillende van deze materialen, zoals jaloezieën die zijn gemaakt van hout brengen ook nog eens een praktische meerwaarde met zich mee. Op deze manier wordt er een warme en gezellige sfeer gerealiseerd die bovendien verrassend tijdloos is en een meerwaarde betekent voor het algemene comfort in huis.

Wil jij ook graag de Urban Jungle woontrend implementeren in jouw interieur? Dan helpen de tips uit dit blogartikel je ongetwijfeld op weg!

Buiten naar binnen halen

Het draait bij de Urban Jungle woontrend eigenlijk allemaal om de natuur en de materialen die daar in terug te vinden zijn. We zouden dan ook als het ware kunnen stellen dat buiten naar binnen wordt gehaald. Dit kan op tal van verschillende manieren gebeuren.

Zo is het bijvoorbeeld interessant om groen in alle tinten in je interieur te integreren, maar kan je ook kiezen voor een combinatie van verschillende natureltinten met mogelijk hier en daar een beetje zwart. Op deze manier blijft je interieur een stoere en eigentijdse indruk behouden.

Het gebruik van natuurlijke materialen

Het aanbod aan natuurlijke materialen welke je in een Urban Jungle interieur kan integreren is werkelijk bijzonder uitgebreid. Je kan op dit vlak dan ook niet alleen denken aan rotan, maar ook aan materialen zoals bamboe (zeker een aanrader) evenals linnen en wol.

Wil je graag een beetje extra leven in je Urban Jungle interieur integreren? In dat geval kan het de moeite waard zijn om daarvoor te kijken in de richting van bijvoorbeeld een altijd weer eventuele populaire cactus of een speciale hangplant.

Wil je geen omkijken hebben naar het groen in je interieur? Geen probleem! Er zijn tegenwoordig een groot aantal kunstplanten op de markt terug te vinden die nauwelijks van echte planten te onderscheiden zijn.

Houten jaloezieën in een Urban Jungle interieur

Verschillende artikelen die je kan kopen om jouw Urban Jungle interieur meer vorm te geven beschikken ook zeker over een praktische meerwaarde. Je zou er wat dit betreft bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om over te gaan tot het kopen van houten jaloezieën of houten lamellen.

Ga voor een houtkleurige jaloezie om meer warmte toe te voegen aan je huis óf maak een keuze voor een witte of zwarte jaloezie om een moderne touch te geven. Daarnaast vallen de lamellen als een dakpan over elkaar heen voor de optimale privacy én jaloezieën geven je de mogelijkheid om te spelen met licht.

In het assortiment van Veneta.com zijn alvast een groot aantal prachtige jaloezieën terug te vinden die zeker een meerwaarde zullen betekenen voor jouw Urban Jungle interieur.

Wil je hier graag nog een extra touch aan geven? In dat geval kan je er ook nog voor kiezen om één of meerdere botanische prints in je interieur te verwerken. Zo haal je het maximale uit deze uitnodigende, gezellige en warme woontrend!

In samenwerking met Veneta.com

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts