BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Zelf brood bakken doe je zo

Heb je er wel eens aan gedacht om zelf brood te bakken? Dan is het verstandig om even de tijd en aandacht te nemen voor dit artikel. Brood bakken is niet per se heel makkelijk, dit vergt enige kennis en ervaring.

Nu kan het zo zijn dat je deze nog niet hebt, maar toch zelf een brood wilt bakken. Geen paniek, dit artikel zal je helpen om aankomende zondagochtend heerlijk te kunnen genieten van een zelfgebakken brood. Brood bakken is in de basis eigenlijk heel simpel.

Er zijn vier benodigde ingrediënten, namelijk bloem, gist, zout en water. Je hoeft dus alleen maar bloem en gist te kopen in de supermarkt.

De benodigde materialen

Buiten de ingrediënten heb je natuurlijk ook materialen nodig. De benodigde materialen bestaan uit een oven of broodbakmachine, ovenhandschoenen, mixer met deeghaken, mengkom, weegschaal, olie en een deegroller. Zonder deze materialen is het een stuk lastiger om een mooi brood te bakken.

De kans is sterk aanwezig dat je deze materialen nog niet allemaal in huis hebt. Voordat je deze aanschaft is het verstandig eerst wat producten te vergelijken. Helemaal als het gaat om een mixer of weegschaal. 10toptest.nl vergelijkt bijvoorbeeld de beste broodbakmachines met elkaar en zo kun je gemakkelijk de broodbakmachine met de beste prijs/kwaliteit aanschaffen.

De stappen om brood te maken

Er zijn verschillende stappen die je moet volgen bij het maken van brood. Als eerste is het van essentieel belang dat je alle ingrediënten begint af te wegen. De verhoudingen moet goed zijn anders is de kans groot dat het brood mislukt. Erg zonde!

Als je de ingrediënten allemaal hebt afgewogen kom je aan bij de tweede fase. De tweede fase is de kneed fase. Het kneden doe je met de mixer. Zet de mixer eerst op de laagste stand en laat deze zo enkele minuten doormixen. Als je nu klaar bent met het kneden moet je het deeg laten rijzen. Het rijzen kost tijd, zo ongeveer 45 tot 60 minuten.

Het deeg moet ongeveer twee uur na het rijzen twee keer de volume hebben. De laatste stap is het oprollen in bakken. Haal het deeg uit de kom, druk het plat en rol het deeg uit. Nadat je dit gedaan hebt doe je het deeg in een bakblik. Nu is het een kwestie van bakken en klaar is Kees!

Opzoek naar een brood recept? Probeer dan eens dit recept uit om zelf een heerlijke griesmeel stokbrood te maken.

Bron afbeelding: teleginatania / Shutterstock.com

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts