BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gezond en Welzijn   >  Zelf een sportles geven: 4 tips

Ga jij je wagen aan het geven van sportlessen als personal trainer? Dit kan een uitdaging zijn, omdat dit betekent dat je lessen op maat moet maken voor één of meerdere personen. Dit kan lastig zijn wanneer je nog niet goed weet wat het niveau van je deelnemers is. In deze blog geven we je een aantal tips die jij zou kunnen gebruiken in je sportles. Succes!

Afwisseling
Ten eerste is het belangrijk dat je voor afwisseling in je les zorgt. Maak daarom een combinatie van cardio- en krachtoefeningen. Geef je bijvoorbeeld een uurtje les? Kijk dan of je ongeveer de helft van de les besteedt aan oefeningen waarin aan de conditie wordt gewerkt en vul de rest van het uur met oefeningen die zijn gericht op spieropbouw. Zeker wanneer je nieuwe mensen les gaat geven is dit een handige manier om erachter te komen waar de voorkeur van je deelnemers naar uitgaat.

Goed voorbereid
Het is essentieel om goed voorbereid te zijn. Niet alleen op het gebied van de invulling van je les, maar zorg er ook voor dat je de juiste benodigdheden in huis hebt. Schaf bijvoorbeeld een fitnessmat aan zodat iedereen comfortabel zijn of haar oefeningen kan uitvoeren. Je kunt tegenwoordig overal goede gewichten en andere toebehoren vinden. Ga dus op zoek naar goedkope dumbells, kettlebells en andere gewichten die je nodig hebt tijdens je les. Weet je niet goed wat je moet aanschaffen? Maak dan van te voren een lijstje met attributen die je per oefening nodig hebt, zodat je precies weet wat je aan moet schaffen

Juiste locatie
Bedenk ook welke locatie goed bij jouw sportlessen zou passen. Het is natuurlijk erg belangrijk dat je genoeg ruimte hebt om het optimale uit je lessen te halen. In de zomermaanden zou je buiten op een privéterrein of ergens op een rustig plekje in de natuur kunnen lesgeven. Wil je graag binnen je lessen geven? Dan kun je eventueel bij sportscholen aankloppen om te kijken of je misschien een ruimte kunt huren voor het geven van je sportlessen. Is dit qua budget niet mogelijk? Misschien heb je dan thuis wel een plek waar je je eigen gym kunt inrichten of geef online lessen!

Spelelement
Om de sfeer een boost te geven zou je kunnen kijken of je ook een spelelement kunt toevoegen aan je lessen. Hierdoor zorg je ervoor dat je deelnemers elkaar beter leren kennen en het draagt ook weer bij aan de variatie in je les. Zo kun je een sprintwedstrijd toevoegen aan de les of kijk je wie er het langst kan planken. Het leukste is dan dat je ook een prijs hebt om te geven aan de winnaar. Zorg bijvoorbeeld voor een mooie wisselbeker of haal wat kleinigheidjes in huis die je als prijs kunt geven.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts