Zelf tanden bleken met Crest Whitestrips


Frisse witte tanden, vrijwel niemand zegt daar nee tegen. Waar het eerst alleen bij de tandarts en specialist kon, is het tegenwoordig ook mogelijk om in het comfort van je eigen huis je tanden te bleken. Daarnaast is het ook een stuk goedkoper. Velen gebruiken Crest 3D Whitestrips, maar wat is het precies en hoe werken ze?

 photo zelf-tanden-bleken-crest-3d-whitestrips-review-kopen_zpsd95309c9.png

Wat zijn Crest Whitestrips?

Crest Whitestrips zijn doorzichtige strips met een dun laagje whitening gel die je op je tanden kunt plakken. Die speciale gel zorgt ervoor dat jouw tanden witter worden. Dit product is onwijs populair in Amerika en ook in Nederland hoor je er steeds meer over. Het werkt heel simpel en kan je makkelijk thuis doen, het is een soort van DIY-tanden-bleek-kitje.

Over het algemeen koop je deze strips als een complete kuur. In de verpakking vind je 14 pouches met in elk zakje twee strips, eentje voor je boventanden en eentje voor je ondertanden. Je kunt ook een kleinere kuur aanschaffen, maar ze zijn ook los verkrijgbaar. Crest Whitestrips kun je kopen op eBay (pas op voor neppe varianten!) en zijn sinds een tijdje ook verkrijgbaar in Nederlandse webshops. Je kunt ze o.a. bestellen op crestwhiteshop.nl en whitestripswinkel.nl.

 photo zelf-tanden-bleken-met-crest-whitestrips-hoe-gebruiken-hoe-lang_zpsde6e8abd.png

Verschillende varianten

Crest Whitestrips zijn in verschillende varianten verkrijgbaar. Hieronder even een opsomming met welke soorten er allemaal zijn:

Advanced Vivid

De Advanced Vivid Whitestrip is een basiskuur  die 14 dagen duurt. Je heb ook pakketten voor een halve kuur, die bevatten 7 strips voor 7 dagen. Deze variant wordt het meest gekocht.

Professional Effects

De Crest 3D Professional Effects is de beste kuur die beschikbaar is. De strips zijn ook wat langer waardoor er meerdere tanden tegelijk worden gebleekt.

Intensive Professionel Effects

De hele kuur van deze variant duurt 7 dagen, waarvan de strips dagelijks 2 uur aan je tanden moeten blijven hechten. Ideaal als je snel resultaat wilt zien.

Supreme

De Supreme is de sterkste variant uit de reeks Crest Whitestrips. Deze versie wordt ook wel de professionele bleekkit genoemd. Het resultaat van deze kuur kan wel zeker tussen 12 en 18 maanden worden behouden.

Gentle Routine

Perfect voor tanden die gevoelig zijn voor het bleken, Gentle Routine is de lichtste variant uit de reeks Crest Whitestrips. Gebruik de strips slechts 5 minuten per dag voor wittere tanden.

1Hours Express

Met deze variant heb je slechts 1 behandeling nodig dat voor 3 maanden merkbaar blijft. Om je tanden 6 maanden wit te houden dien je een hele kuur te doen van 2 behandelingen. Eén behandeling duurt een uur.

Stain Shield

Deze kuur is bedoeld voor het bijhouden van een witte glimlach. De Stain Shield Whitestrips verwijderd vlekken op je tanden die zijn ontstaan door bijv. het drinken van koffie.

 photo zelf-tanden-bleken-met-crest-whitestrips-luxe-professional-effects-review-_zps9c84f515.png

 photo zelf-tanden-bleken-met-crest-whitestrips-hoe-gebruiken-resultaat_zps0d5f5709.png

Gebruiksaanwijzing

1. Pel

Maak eerst je tanden vrij van vuil en speeksel. Zorg ervoor dat je droge handen hebt. Open het zakje en haal de strip tevoorschijn.

2. Aanbrengen

Breng de strip met de gel-zijde aan op jouw tanden met behulp van een spiegel. Sluit de strip aan op je tandvlees en druk zachtjes zodat de strip goed blijft zitten. Vouw de rest van de strip achter jouw tanden om ze op hun plaats te houd. Doe dit ook met de andere strip. Je kunt al je dagelijkse bezigheden blijven doen met de strips in.

3. Tonen

Draag de whitestrips gedurende de aangegeven tijd. Verwijder vervolgens de strips, spoel je mond met water en zie jouw tanden dag na dag witter worden.

 photo zelf-tanden-bleken-met-crest-whitestrips-hoe-gebruiken-hoe-lang-1_zps6eaddb82.png

Gevoelige tanden

Met Crest Whitestrips zul je waarschijnlijk resultaat boeken, maar er is kans dat je tanden pijn gaan doen en/of dat ze gevoelig worden. Dat verschilt heel erg van persoon. Mensen die van zichzelf al gevoelige tanden hebben zullen uiteraard ook eerder gevoeligheid ondervinden van zo’n bleekbehandeling. Meestal trekt de gevoeligheid na een paar uur tot dagen weer weg.

Hoelang blijft het resultaat zichtbaar?

Allereerst is het afhankelijk van je levensstijl. Als je b.v. veel rookt, koffie of thee drinkt dan zullen de tanden sneller verkleuren. Na gebruik van een kuur blijven je tanden gemiddeld een jaar lang wit, vervolgens worden ze langzaamaan weer wat geler.

Heb jij ervaring met Crest Whitestrips? Zoja, met welke variant en hoe beviel deze?

23 gedachten over “Zelf tanden bleken met Crest Whitestrips”

  1. Ik heb ze al jaren hier liggen en niet gebruikt. Vraag me af of ze nog houdbaar zijn erg zonde want toen der tijd kocht ik ze via marktplaats want er waren nog geen shops die ze verkochte. Heb jij het al geprobesrd?

    1. Hmmm ik denk dat ze niet meer houdbaar zijn. De mijne heb ik pas gekocht en zijn houdbaar tot juli 2016. Heb je ze nog in een verpakking? Aan de onderkant staat als het goed is een datum.

  2. Ik ben heel benieuwd of het werkt! Heb je het zelf geprobeerd?
    Ik heb ze eerder via ebay willen kopen maar vertrouwde het niet helemaal (qua echtheid van het product). Misschien dat ik het via één van deze webshops toch eens probeer.

  3. Wij hebben de Professional Effect gehad en ik moet zeggen dat ik er wel erg positief over ben! Ik heb gevoelige tanden van mijzelf en heb daarom na elk gebruik een pauze dag ingelast en op die manier was het goed te doen; af en toe had ik tijdens het dragen wel een kleine steek in mijn tanden, maar na gebruik was de gevoeligheid binnen een uurtje wel weer weg gelukkig 🙂 Onze tanden zijn wel echt een stuk witter geworden!

  4. ik ben meer van het bleken, en dan niet bij de tandarts maar met een thuis bleek kit…
    het werkt hartstikke goed voor mij ! ik heb de mijne besteld van de webshop labdirect.info voor de mensen die het misschien ook zouden willen proberen xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *