BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Leven en Liefde   >  Zo kies je stap voor stap de perfecte bruidstaart

Bij een bruiloft komt altijd veel meer kijken dan je in eerste instantie denkt. Als eerste moet natuurlijk alles duidelijk zijn tussen jou en degene met wie je de rest van je leven gaat doorbrengen.


Maar daarna komen er nog talloze dingen om de hoek kijken, zoals wie er allemaal uitgenodigd gaan worden, op welke van de vele trouwlocaties de bruiloft zal plaatsvinden, de bruidsjurk en natuurlijk wat voor bruidstaart er gekozen moet worden. Wat bruidstaarten betreft komen deze natuurlijk in allerlei verschillende vormen, maten en stijlen.

Er zijn taarten met meer of juist minder lagen en natuurlijk is er ook een ruime variatie aan smaken en afwerkingen. Soms kun je door de bomen je taart niet meer zien, maar als je het stap voor stap aanpakt, komt het helemaal goed en eindig je met de perfecte taart voor jouw bruiloft.

bruidstaart-uitkiezen-tips

Kies een stijl en banketbakker
Als eerste is het belangrijk om na te denken over de stijl van de taart. Ga het internet af en doe inspiratie op. Bekijk ook de portfolio’s van verschillende banketbakkers om te weten te komen wat er allemaal mogelijk is. Als er een bepaald thema is voor de bruiloft kun je hier mooi op inspelen.

Daarna is het tijd om op zoek te gaan naar de banketbakker, die jouw uitgekozen stijl voor je kan realiseren. Je kunt meteen een afspraak maken met een bepaalde patissière, maar je kunt ook eerst offertes aanvragen bij verschillende bedrijven.

witte-simpel-bruidstaart

Wees eerlijk over je budget
Let er goed op dat je niet over je budget gaat en wees ook vooral eerlijk over dit budget wanneer je uiteindelijk gaat overleggen met je uitverkoren banketbakker. Met het budget in gedachten, kan deze je bepaalde versieringen en afwerkingen aanraden welke realistisch uit te voeren zijn.

Leg goed vast hoe de taart eruit moet zien en bijvoorbeeld hoeveel lagen hij moet krijgen. Vaak hangt de prijs ook af van hoeveel gasten er zijn en wordt de prijs berekend per portie.

Heel veel taarten proeven
Wanneer je het er eindelijk over eens bent hoe de taart eruit komt te zien, is het tweede belangrijke aspect van je bruidstaart aan de beurt: de smaak. Want wat heb je aan een mooie taart, die helemaal niet lekker is?

Dit is ook het leuke gedeelte van het stappenplan, want je mag veel verschillende taarten gaan proeven. Proef totdat je de lekkerste taart hebt gevonden, maar pas op dat je nog wel in je jurk past.

bruidstaart-macarons-cupcakes

Het hoeft niet per se één taart te zijn
Mocht je nou toch geen keuze kunnen maken, is het ook mogelijk om verschillende smaken te kiezen. Je kunt dan bijvoorbeeld een tafel met verschillende taarten, cupcakes of zelfs cakepops neerzetten. Op deze manier kunnen de gasten zelf kiezen welke taart ze het lekkerst vinden.

Overleg overigens ook goed wat de levertijd van je taart is. Omdat bruidstaarten behoorlijk wat werk met zich meebrengen, kan de levertijd soms oplopen tot maar liefst 6 maanden.

bruidstaart-rozen-wit-romantisch-2

Als je alles hebt geregeld is het dan eindelijk tijd voor je grote dag. Vergeet ondanks de drukte niet te genieten van je dag en natuurlijk van je verrukkelijke bruidstaart.

Bron afbeeldingen

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts