BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Zo laat je een kleine kamer groter lijken

Heb jij een woning met kamers die kleiner zijn dan je zou willen? Niet iedereen heeft een giga villa met prachtige ruime kamers. Maar treur niet, er zijn een aantal trucs waardoor je kamer een stuk ruimer uitziet dan hij eigenlijk is.


Lees in dit artikel een aantal van deze slimme trucs. Zo geniet jij binnenkort van een kamer die prachtig ruim oogt.

ruimte-groter-laten-lijken-spiegels-licht

Zet spiegels neer

Een spiegel in de kamer ziet er niet alleen leuk uit, het zorgt er ook voor dat je kamer groter lijkt. Spiegels vangen veel licht, waardoor een ruimte groter lijkt. Lange, verticale spiegels zijn ideaal om dit optische effect te creëren.

Door een spiegel op te hangen tegenover een raam, wordt het licht van buiten gereflecteerd en lijkt je kamer groter.

Kies voor de juiste verlichting

Verlichting doet veel voor een ruimte. Het liefst wil je zoveel mogelijk daglicht in de ruimte hebben om een kamer groter te laten lijken. Heb je geen grote ramen? Probeer dan verlichting aan te brengen op verschillende hoogtes.

Denk bijvoorbeeld aan verlichting aan het plafond, verlichting boven de eettafel en lampen vlak boven de grond. Door dit niveauverschil in verlichting lijkt je kamer groter.

kleine-kamer-groter-laten-lijken-verlichting

Less is more

In een kleinere kamer geldt het bekende principe less is more. Ga voor een aantal grote meubels in plaats van veel kleine meubels en accessoires. Zo oogt de kamer ruimtelijker en minder rommelig en dus groter.

Gebruik lichte kleuren en grote vlakken

Donkere kleuren maken een ruimte kleiner. Hou hier dus rekening mee met de inrichting van je kamer. Natuurlijk hoeft niet alles wit te zijn in je kamer, maar zorg ervoor dat licht de overhand heeft.

Ga bijvoorbeeld voor wit stucwerk in combinatie met een donkere tafel en lichte stoelen. Zo zorg je dat het licht en donker in balans blijft en je toch varieert met kleur.

eetkamer-groter-laten-lijken

Laat veel licht naar binnen

Als er veel daglicht door je ramen naar binnen komt, lijkt een ruimte al meteen groter. Is je huis niet gezegend met grote raampartijen? Dan helpt het al een stuk als je kozijnen wit zijn in plaats van een andere, donkerdere kleur. Met witte kozijnen lijken je ramen groter en lijkt het alsof er meer licht binnenkomt.

Bron afbeeldingen

Comments:

 • 15 november 2017

  Fijne tips!

  Beantwoorden...
 • 16 november 2017

  Fijne tips inderdaad. Ook nog een goede tip is om luchtige meubels te gebruiken waar je doorheen/over of onderdoor kunt kijken.

  Beantwoorden...
 • 28 november 2017

  Wij hebben lang geleden in een kleine 1 kamer appartement gewoond, en toen hadden we het geluk dat de muren wit waren, en er de hele dag door veel licht binnenkwam. Daardoor leek ons huisje groter dan hij was. Vind het idee van de spiegels heel leuk! Had daar zelf niet eerder aan gedacht.. heb nog een witte muur waar ik geen idee heb wat ik ermee moet doen. Leuke vintage spiegel lijkt me wel wat.

  Beantwoorden...
 • 5 december 2017

  Deze leuke ideetjes kan ik mooi gebruiken in mijn appartementje:)

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts