BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gadgets   >  Zo verwijder je krassen van je smartphonescherm!

Ondanks het feit dat de nieuwste smartphones die op de markt verschijnen allemaal zijn uitgerust met bijzonder stevig glas zijn vervelende krassen nooit helemaal uit te sluiten. Het professioneel laten polijsten van je smartphone is dan een optie, maar hier zijn vaak niet onaanzienlijke kosten aan verbonden.

Krassen verwijderen uit je telefoonscherm kan je blijkbaar ook zelf. Wij vonden hier enkele interessante tips en hebben ze in dit blogartikel even voor jou op een rijtje gezet. Let wel, alle tips waar je gebruik van maakt zijn op eigen risico! Wij hebben dit zelf niet getest.

Tip 1: Turtle Was of andere oliën

Vooraleer meteen met een polish aan de slag te gaan dien je eerst even te controleren of jouw smartphonescherm daar wel tegen kan. Gebruikmaken van een polish op een touchscreen welke is voorzien van een oleophobic coating creëert namelijk een omgekeerd effect. Dit betekent in de praktijk dat de krassen alleen maar erger zullen worden.

Bekende voorbeelden van smartphones waarbij de schermen zijn voorzien van een oleophobic coating zijn de allernieuwste iPhones, waaronder de iPhone X en de iPhone XR. Is er bij jouw telefoonscherm geen sprake van een oleophobic coating? Zorg er dan wel voor dat je voor het polijsten altijd goed de ingangen, knoppen en speakers afdekt met tape.

Op deze manier kan de vloeistof niet doordringen tot in het toestel. Het aanbrengen van de polish doe je uiteraard steeds voorzichtig en met behulp van een zacht doekje.

Tip 2: Tandpasta

Kleine krassen verwijderen zou je ook kunnen proberen met behulp van tandpasta. Breng een kleine hoeveelheid tandpasta aan op een wattenstaafje en wrijf ze in cirkelvormige bewegingen uit over het smartphonescherm.

Wanneer je dit hebt gedaan doe je er goed aan om de tandpasta terug te verwijderen met behulp van een zachte doek die je een klein beetje vochtig hebt gemaakt. Let wel, je moet er in dit geval aandachtig voor zijn dat je de coating niet verwijdert.

Maak bovendien ook altijd gebruik van een echte tandpasta en dus niet van één van de verschillende gel-varianten die er verkrijgbaar zijn.

Tip 3: Ei en kaliumaluminiumsulfaat

Het eiwit van één ei mixen met een theelepel aluin en deze vervolgens verwarmen tot een temperatuur van 65 graden kan er voor zorgen dat je over een prima oplossing beschikt voor krassen op je smartphonescherm.

Dip een microvezeldoek in deze mix en leg het nat gemaakt doekje op aluminiumfolie. Vervolgens doe je het geheel in een voorverwarmde oven op 150 graden tot het doekje volledig droog is. Haal ze vervolgens uit de oven en stop ze even gedurende 30 seconden in koud water.

Dit volledige proces moet drie keer worden herhaald, waarna je het doekje de tijd gunt om te drogen (48 uur). Vervolgens is het doekje klaar om die vervelende krassen uit het scherm van je dure smartphone te verwijderen.

Tip 4: Bak- of babypoeder

Je zou het misschien op het eerste zicht niet verwachten, maar ook bak- of babypoeder kan zich prima lenen voor het verwijderen van diepe krassen uit je telefoonscherm.

Het enige wat je daarvoor eigenlijk hoeft te doen is een pasta te maken van bakpoeder en water. Maak gebruik van ongeveer twee delen zuiveringszout en combineer deze met één deel water om een lekker dikke pasta te kunnen verkrijgen.

Doe vervolgens een beetje van de pasta op een microvezeldoekje en wrijf ze in cirkelvormige bewegingen voorzichtig over de krassen die zich in je smartphonescherm bevinden.

Tip 5: Plantaardige olie

Last but not least kan je er ook voor kiezen om krassen te verwijderen met behulp van plantaardige olie. Dit is een snelle, maar wel slechts tijdelijke oplossing voor kleine krasjes die zich in je telefoonscherm hebben gevormd.

Een kleine druppel van deze olie zorgt er voor dat het krasje aan het oog kan worden onttrokken. Let wel, deze tip brengt een niet onbelangrijk nadeel met zich mee. Je krijgt er namelijk gegarandeerd een vette broekzak door!

Bron afbeelding: Jalisko/Shutterstock.com

In samenwerking met KPN

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts