BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Fashion   >  Zo voel jij je happy in elke kleding(maat)!

Iedere vrouw is prachtig, hoe haar lichaam er ook uit ziet, of welke maat ze ook draagt. Toch herkennen we allemaal wel dat gevoel dat we ons bij een bepaald gewicht fijner voelen dan met een paar kilo meer. Kleding kan daarin een grote rol spelen.

Met de juiste kleding of schoenen kun je ervoor zorgen dat je ineens met meer tevredenheid naar je lichaam kijkt. Het geeft je zelfvertrouwen een boost en zorgt ervoor dat je je die dag goed voelt over jezelf. Uiteindelijk is het belangrijk dat jij je happy voelt, welke maat kleding je ook draagt.

Kies de juiste pasvorm
Kleding is sterk trendgevoelig. Hoe leuk je bepaalde items ook vind, sommige kleding is nu eenmaal niet geschikt voor elk lichaamstype. Zeker in de bekendere winkelketens is het lastig shoppen wanneer je niet aan de standaard maten voldoet. Belangrijker is om te kijken naar wat bij jouw lijf en figuur past. Kies daarom voor kleding die bij jouw figuur passen en die goed en comfortabel zit.

Zo zijn er veel vrouwen die wat bredere kuiten hebben die niet in een standaard laars passen. Jezelf toch in zo´n laars proppen, heeft geen zin. Het zorgt er alleen maar voor dat jij je oncomfortabel voelt en dat is niet de bedoeling. Gelukkig bestaan er speciale laarzen brede schacht die ook perfect passen wanneer je een wat bredere kuit hebt. Er is genoeg keuze, dus ook met een unieke schachtmaat slaag je erin om er helemaal volgens de laatste mode bij te lopen.

Let niet teveel op maten
Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe kleding, probeer dan niet teveel bezig te zijn en vast te houden aan de maten. In sommige winkels heb je een maat 38 nodig, terwijl je van een soortgelijk kledingstuk in een andere winkel ineens maat 40 of zelfs groter draagt. Probeer gewoon wat verschillende maten uit en kies degene die het beste past, en die fijn zit. Het getalletje of lettertje op het label is daarbij van ondergeschikt belang.

Ga voor een gezond lichaam
Heb je het gevoel dat je niet helemaal lekker in je vel zit en wil je wat kilo´s kwijt? Stel als doel dan vooral dat je een fit en gezond lichaam wilt hebben en niet dat je in een kleinere maat moet passen. Natuurlijk is het fijn dat wanneer je in de spiegel kijkt, je blij wordt van wat je ziet. Soms lukt dat net wat beter met die paar kilo eraf. Toch moet je niet teveel vasthouden aan een bepaald ideaalbeeld.

Neem jezelf voor dat je het beste wilt voor lichaam en dat dat je doel is. Dat maakt het makkelijker om een gezond voedingspatroon en voldoende beweging echt als een levensstijl te gaan zien. Dit zorgt ervoor dat je het ook op de lange termijn vol gaat houden.

Vergelijk jezelf niet met een ander
Door jezelf te vergelijken met anderen, kun jij je eigen lichaam nooit als perfect gaan zien. Er is namelijk altijd wel iemand die iets heeft wat jij niet hebt. Een slanker of juist voller lijf, meer heupen of langer haar. Als je alleen maar aandacht besteedt aan wat een ander heeft, dan gaat het je niet lukken om tevreden te zijn. Iedereen heeft zijn onzekerheden en dat is prima. Maar richt je aandacht ook eens op de dingen die je mooi vindt aan jezelf.

Een positieve kijk op je lichaam kun je ontwikkelen door er gericht mee te oefenen en dus je aandacht te richten op wat je mooi vindt en dingen die jij als ´imperfect´ ziet te accepteren. Door social media wordt de aandacht enorm gevestigd op het uiterlijk. Bovendien zijn de meeste afbeeldingen die je daar tegenkomt of bewerkt of er is gekozen voor de ideale houding om het lichaam zo mooi mogelijk uit te laten komen. Door alleen maar deze beelden te zien, vergeet je bijna hoe een ‘normaal’ lichaam er uit ziet.

Wat doe jij om beter in je vel te zitten?

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts