BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Zo zorg je zelf voor de perfect gedekte tafel

Als je een etentje organiseert voor de familie of een high tea middag voor je vriendinnen, draait het voornamelijk om het eten dat je daarbij aan je gasten opdient. Maar veel mensen onderschatten hoeveel invloed de aankleding van je tafel heeft op het wel of niet succesvol aflopen van je rendez-vous.

Hoe je je tafel dekt bepaalt de sfeer en kan de smaak van het eten accentueren of juist omlaag halen. Het is dus belangrijk om meteen goed te beginnen bij het dekken van je tafel en zoals ze zeggen is een goed begin het halve werk. Hier moet je op letten om bij het dekken van de perfecte tafel.

tips-voor-mooi-perfecte-gedekte-tafel-2

Sfeer en toon

Als eerste moet je bedenken wat voor soort samenkomen het is en welke sfeer je wilt neerzetten? Voor een romantisch etentje kies je bijvoorbeeld hele andere borden en versieringen dan voor een barbecue.

Als je weet wat voor ambiance je wilt creëren, kun je vervolgens beginnen met het zoeken van de bijpassende elementen voor op en om de tafel. Interieurshopper.nl kan hierbij een handig hulpmiddel zijn. Op de site zijn meubels in verschillende decoratiestijlen te bekijken en er is een grote selectie aan accessoires om de perfecte sfeer neer te zetten.

De basis

Als je weet welke kant je op wilt, is het tijd om de basis aankleding van je tafel in orde te krijgen. Je begint bij het kiezen van een tafelkleed. Let er wel op dat het geheel uiteindelijk niet te druk wordt. Het tafelkleed kan je daarom het beste afstemmen met het servies, het zorgt ervoor dat er een harmonieuze balans tussen de twee bestaat.

Als je bijvoorbeeld een druk tafelkleed kiest met veel kleur, is het verstandig om hierbij een rustig servies te kiezen. Denk naast het tafelkleed ook aan een tafelloper of placemats om het kleed en het servies te complementeren. Vervolgens kies je het bestek uit en de glazen, terwijl je er nog steeds voor zorgt dat alles een harmonieus geheel vormt.

tips-voor-mooi-perfecte-gedekte-tafel-3

De finishing touch

Nadat de basis klaar is, is het tijd om het geheel af te maken met leuke extra elementen zoals etagères, kandelaars en misschien zelfs menukaarten. Bedenk wel goed wat logisch is en prop de tafel niet zomaar vol met onnodige accessoires. Etagères van Interieurshopper.nl zijn prachtig om allerlei soorten lekkernijen op te presenteren.

Als laatste kan je ook de belichting aanpassen aan de avond om een gezellige sfeer neer te zetten. Dan is het tijd om het eten op te dienen, dat met de perfect gedekte tafel er al meteen een stuk smakelijker uitziet!

In samenwerking met Interieurshopper.nl

Comments:

 • 16 september 2017

  Zo mooi en handige tips!
  Prachtige kleurige servetten….
  Het ziet er heel gezellig en netjes uit.

  Xoxo

  Beantwoorden...
 • 16 september 2017

  Handige tips! Ik vind het altijd prachtig om te zien hoe sommige tafels gedekt zijn. Het geeft altijd een hele mooie sfeer.

  Liefs!

  Beantwoorden...
 • 26 september 2017

  Jaa wat leuk dit! We hebben aanstaande weekend een diner gepland met onze vrienden van vroeger.. leuke ideeën om toe te passen die avond. Vind zelf de combinatie met bloemen altijd heel goed werken.
  https://www.onlineparketshop.nl/laminaat/meister/

  Beantwoorden...
 • 17 december 2017

  Leuke tips zijn dit! Met de kerst die eraan komt, is dit toch wel van belang

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts