BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Zonnepanelen: nu kopen of wachten?

Zonnepanelen worden al wel de grootste revolutie sinds het internet genoemd. En ook het rendement op een zonnesysteem liegt er niet om. Binnen gemiddeld 6-7 jaar heb je een zonnesysteem al terugverdiend. Oftewel, de potentie van zonnepanelen zijn duidelijk.

Maar is het nu al het goede moment om over te gaan tot aanschaf van zonnepanelen? Of is het slim om nog even te wachten tot de techniek nog verder ontwikkeld is en de kosten nog verder gedaald zijn? Een zonne-expert van Sungevity legt uit.

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn hot. Op een gemiddelde feestdag is er altijd wel iemand die trots vertelt over zijn zonnesysteem. Wij snappen dat wel. Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu, ze zijn ook een goede investering én je bespaart fors op je energiekosten.

Gemiddeld heb je een zonnesysteem binnen 6-7 jaar terugverdiend, terwijl een systeem al snel 25 jaar schone zonnestroom produceert. Dat betekent dus nog 19 jaar gratis energie.

Tel daarbij op dat jij je eigen energie opwekt en niet meer afhankelijk bent van stroom van een energieleverancier. Waarvan je vaak niet eens weet of groen ook echt groene stroom is!

De trends rondom zonnepanelen (prijsontwikkelingen)

Sinds een kwart eeuw zijn zonnepanelen met een opmars bezig. Eigenlijk kunnen we prijsontwikkeling vergelijk met die van een mobieltje. In 20 jaar tijd is de mobiele telefoon van een peperdure baksteen veranderd in een slim design voor in je broekzak die je voor 20 euro in de supermarkt koopt.

Bij zonnepanelen is het vergelijkbaar. Mede door de technologische ontwikkelingen, waardoor zonnepanelen meer kunnen opwekcapaciteit hebben, én de inkoopvoordelen door schaalgrootte zijn zonnepanelen een toegankelijk product geworden. De prijsdaling zwakt inmiddels wat af, waar de prijs de afgelopen jaren in een vrije val leek te zitten, is nu een rustige daling aan de gang.

De markt is volwassen geworden en dat zie je. Als je een beetje het zonnepanelen nieuws volgt vliegen allerlei nieuwe technieken en toepassingen je om de oren. De technologie ontwikkelt zich inderdaad.

Wel lijken de zonnepanelen, zoals wij ze kennen van de Nederlands daken, nog steeds dé stabiele rots in de branding te zijn en dient zich nog geen goed alternatief aan.

Conclusie zonnepanelen kopen of wachten?

Kopen. En dat is niet alleen omdat we spreken voor eigen parochie. Zonnepanelen zijn duidelijk aan een opmars bezig. De markt is volwassen, zonnepanelen zijn een prima business case én je kan vanaf vandaag een positieve bijdrage leveren aan het klimaatprobleem. Eens ontdekken of zonnepanelen ook voor jouw dak geschikt zijn?

Ga naar de website van Sungevity voor meer informatie en vraag een gratis en vrijblijvend advies aan.

Bron afbeelding: Shutterstock.com – Hans Engbers

In samenwerking met Sungevity

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts