BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gezond en Welzijn   >  Zwaar vermoeide benen na het werken

Heerlijk hè, na een dag hard werken lekker met de benen omhoog na een hele dag staan, lopen of ander zwaar werk voor je benen. Dan is er niks lekkerder dan met die benen omhoog, een warm bad of gewoon lekker op de bank hangen. Er is een reden dat dit zo lekker is, buiten dat je moe van het werk of de dag bent.

 

Je benen dragen je lichaam

Als je veel werkt wordt je moe, maar een groot gedeelte van dat moe zijn ontstaat in je benen. Deze dragen namelijk de hele dag je hele lichaam en hoe meer belastend werk iemand doet, hoe harder je benen moeten werken. Niet alleen staand werk, maar ook zittend werk is belastend voor je benen. Voor beide moeten bepaalde handelingen gedaan worden om deze in topconditie te houden.

– Zittend werk

Bij veel zittend werk is het verstandig om het hele team (als je in een team werkt) eens een kopje koffie aan te bieden. Thee is ook goed. Buiten dat je in een goed daglicht komt te staan bij het personeel omdat je koffie of thee aanbiedt, is het ook nog eens goed voor je benen. Je loopt om de zoveel tijd even rond en dit zorgt voor een goede doorstroming van het bloed.

Ben je niet van plan om rond te lopen of is het zo hectisch dat er al een koffiedame rondloopt, is het aan te raden om eens in het uur even wat strek en rekoefeningen te doen om deze goede doorbloeding te bereiken.

– Staand werk

Vreemd genoeg is dit precies het tegenovergestelde van wat hierboven verteld is. Ga eens lekker zitten tijdens een pauze en geef die benen eens wat extra rust. Niet altijd ideaal op de werkvloer, maar als de kans zich aanreikt, probeer dan eens met de benen omhoog te zitten voor een goede 10 minuten. Ook zo bereik je een goede doorbloeding van de benen.

Wat als je dat niet doet

Bij mensen die veel van bovenstaand werk verrichten en weinig oefeningen doen voor een goede doorbloeding, zie je soms wel eens opliggende aderen, ofwel spataderen, verschijnen. Deze aderen komen op de benen te liggen, waardoor de benen blauwe striemen krijgen.

Het bloed heeft meer moeite om door de aderen gepompt te worden, wat soms ook nog wel eens tot verstopping kan leiden en dan ben je verder van huis. Het voelt ook alsof je lood in je schoenen hebt. Gooi dus die benen wat vaker omhoog of los.

De grotendeelse oplossing

e-Tailers bieden de grotendeelse oplossing in de vorm van tabletten met druivenpit en bladeren, vitamine C en pijnboomschors. De vitamine C tabletten komen in de vorm van ascorbinezuur en de andere twee zijn precies wat ze beweren te zijn. De mix hiervan heeft een goede uitwerking op het tegengaan van zwaar vermoeide benen in meerdere oplossingen.

– Vaatwanden verzorging

De vaatwanden zijn een van de grotere redenen dat benen vermoeid raken. Als deze niet goed verzorgd worden, kreukelen die op en functioneren die niet meer zoals het hoort. De druivenpit en bladeren zorgen voor het rechtstrijken van deze wanden, zodat de ader weer zo recht mogelijk is.

– Verkleuren van aderen tegengaan

Hoe hoger de aderen op de huid liggen, hoe lelijker deze worden. Het is dus essentieel dat deze zo neutraal van kleur zijn en zo diep mogelijk in de huid liggen. De vitamine C is daar de weldoener voor, samen met de schors.

Totaaloplossing?

Nee, dat zijn de tabletten zeker niet. Als je echter een product kan vinden wat je juist minder druk op je benen kan geven na een dag hard werken, dan is het toch aan te raden deze uit te proberen. Een product als bovenbeschreven is uitermate geschikt als een oplossing. Neem het eenmaal per dag in en je hebt een stuk minder last van het werk en de druk op je benen.

Bron afbeelding: garagestock / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts